Dessert Kake søtt

Superenkle terter med jordbær og hvit geitost

Oi oi oi, så gode disse ble! I tillegg til å være tøysete enkle å lage. En sikker investering av de norske jordbærene. Du kan sikkert bruke ricotta isteden for hvit geitost, men jeg synes sistnevnte har akkurat den syrlige og distinkte smaken som harmonerer perfekt opp mot søte, norske jordbær og honning.

I mine terter ble det brukt chèvre fra Haukeli. Den er ganske kremet, myk og nokså mild. Familievennlig, kan vi godt si. Men hvis du vil ha en kraftigere smak av geitost, kan du gå for en mer moden, kanskje fransk variant av chèvre.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Ingredienser til 2 porsjoner

2 plater ferdig butterdeig, opptinte

6 jordbær

3–4 ss Haukeli chèvre

en klype salt

olivenolje

1 egg til pensling

flytende honning

valnøtter

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Sett ovnen på 200 C varmluft

Del den ene butterdeigsplaten i to kvadrater, og kjevle dem litt ut. Legg dem på et bakepapir på stekebrett. Del den andre butterdeigplaten i 8 remser på tvers, altså fra kortsiden. Legg disse remsene som kanter på hver butterdeigskvadrat.

Del jordbærene i to eller fire og plasser dem hist og her på butterdeigsplatene sammen med osten. Dryss over litt maldonsalt og god olivenolje, og pensle kantene med sammenpisket egg. Stek tertene midt i ovnen på 200 C i 15–20 minutter.

Ta de ferdigstekte tertene ut og risle over så mye flytende honning du har lyst på og noen valnøtter.

Server rett fra ovnen eller bare litt lune.

%d bloggere liker dette: