Kake TV

Kakekrigen, her kommer jeg!

Så kunne jeg endelig slippe katta ut av sekken og fortelle at den nye TV-jobben jeg har hintet om tidligere i år, er som dommer i sjølvaste Kakekrigen på TV FEM. Om det er gøy? Herregud, det er så moro at jeg bare går rundt og smiler fra øre til øre! (som dere ser på bildet…)

Torsdag og fredag hadde vi første opptaksdager i studio på Økern i Oslo, og jeg storkoste meg i pentøy mellom verdens dyktigste og behageligste konditor Sverre Sætre, og alltid morsomme og supersnille programleder Fridtjof Nilsen. Kjemien er på plass, og dette programmet blir det en drøm å få jobbe med gjennom høsten. Så mye positiv energi og drivende dyktige folk både foran og bak kamera.

Jeg får ikke si noen verdens ting om deltagerne eller detaljer rundt programmene, men kan avsløre at det blir mye å glede seg til når dette surrer over skjermen i 2018.  Etter bare to dager er jeg inspirert fra tærne og opp i hårfestet av alt det vi har smakt og vurdert. Min kakemage har nå endret seg fra å være ok interessert i søtsaker, til å bli utsultet på mer og mer nerdete info rundt baking og kaker. Ikke minst er det lykken å få jobbe så tett med et kake-orakel som Sverre. Jeg suger til meg som en svamp av det han gir av råd og tips, og har oppdaget at det å smake på kaker i grunnen har samme utgangspunkt som å smake på annen mat (nææææ, tenk det?!) Det skal være en balanse mellom teksturer, aromaer, konsistenser og smaker generelt. Ikke for søtt, ikke for surt, ikke for bløtt, ikke for hardt. Smakerundene er rett og slett utrolig morsomme! Som å smake på vin, som jo også er noe jeg har som en nybegynnerhobby. Analysere, kjenne etter, gruble, rulle det rundt i munnen, dra inn ekstra luft gjennom nesa for virkelig å kjenne etter om sitronaromaen er der. Kjenne på teskturene og forstå idéen og tanken bak kaken. I tillegg handler jo baking enormt mye og teknikk og presisjon. Ikke for slurvete tullebukker, altså. Jeg elsker det! Og tar meg selv i å smake både 2 og 3 ganger på samme kakestykke. Så noen må begynne med mer trening enn litt yoga fra høsten, tror jeg…

Følg gjerne med på min historieinstagram. Der vil jeg legge ut småklipp fra tid til annen, hvis noen er nysgjerrig på bakom-glimt. Dere kan også følge Kakekrigens egen facebookside, hvor det vil bli lagt ut info, småfilmer og annet gøy fra innspillingsperioden underveis, og selvfølgelig når programmet sendes i 2018.

1 kommentar på “Kakekrigen, her kommer jeg!

  1. Tilbaketråkk: En kveld på Geitmyra - Mat Pa Bordet

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: