Barn og mat Litt sunnere Supermat

Spinat- og havrepannekaker, tjobing!

Jeg blir glad langt inn i den mørke sjela mi av fargen på disse pannekakene! Har du sett noe mer fargesprakende? Takk til spinat som fikset den biffen.

Vær så god, jeg gir dere pannekaker med god samvittighetsgaranti.

Disse salte spinat- og havrepannekakene passer til middag, matpakke, frokost, lunsj og brunch. Eller kvelds. Så dustete lette å lage, fordi alt stappes i en blender, kjøres sammen med et wrrrroooom, og så er det bare å helle røre rett fra blenderen i den varme panna med litt smør, og steke pannekaker som er mye sunnere enn de ordinære uten havre og spinat.

Fyll dem med ost og skinke og salat, eller røkelaks, spirer og smøreost, eller noe annet godt som du liker. Jeg tok en dessertvariant helt til slutt, og hadde honning på. Helt prima det også.

Har du fjortiser i huset? Da kan de stampe igang disse til egne matpakker eller middag for hele familien.

______________________________________________________

Ingredienser til 4 porsjoner

5 dl melk

4 egg

2 dl hvetemel

2 dl havregryn

200 g spinat

1 klype salt

smør til steking

______________________________________________________

Ha alle ingrediensene i en blender, og kjør det på høy hastighet til en glatt, grønn røre.

Hvis blenderen din ikke er stor nok til hele porsjonen i oppskriften her, kan du lage røra i to omganger og helle dem sammen i en stor bolle til slutt.

Varm opp panna, ha i litt smør, la det smelte. Hell så røre direkte fra blenderen i panna, bikk på panna så røra fordeler seg jevnt utover, stek ca 2 minutter på middels til høy varme, snu pannekaka, stek tilsvarende på andre siden, legg på tallerken. Fordi en del av melet er byttet ut med havre, kan disse pannekakene kanskje være litt mer porøse i teksturen. Vær forsiktig når du snur dem, så de ikke revner.

Server med ost, skinke, salat, grønnsaker (spirer er jo godt), kremost, rømme, røkelaks eller gravlaks, tunfiskrøre, honning….

7 kommentarer på “Spinat- og havrepannekaker, tjobing!

 1. Tilbaketråkk: Lekne roooosa pannekaker – Lekende mat

 2. Ser flott ut! Hvor mye hvetemel og havregryn i gram? Kan da sette blenderen på vekta og ha alt direkte i?

  • Hei! Raskeste veien å finne ut det, er å sette desilitermålet på vekta, måle opp 2 dl hvetmel + 2 dl havregryn, og så se hva det veier. Så vet du det til alle de andre gangene du skal lage pannekaker senere 🙂

 3. Farge som får meg til å lengte etter irrgrønne jorder og bjørkeløv i slutten av mai.. Gleder jeg meg til å friste kollegaer med disse i matpakka. 🙂

  På vei hjem fra jobb idag kom det melding om at pakken med Kosekokeboka lå klar i min lokale «post i butikk». Dæven, jeg er så imponert. Særdeles innholdsrik, gode og lettleste tekster med snert (som alltid) og delikate bilder av såvel mat som unger, ja, og voksne. 🙂 (bildet på s. 117 altså..wow!) Tipper denne boka kommer til å bli like full av flekker og søl som Stiansens kulinariske koffert. Det lover godt.

  Dere er et fantastisk team- gratulerer til hele gjengen! (blomstersjampiskakehjerterogmangesmilefjes)

  • Tusen, tusen takk for fantastisk hyggelig melding, Elims! Og beklager sent svar, jeg har ikke fått gått igjennom innboksen her på en stund. Håper du får stor glede av boka. Vi blir så glade, både Matias og jeg, for at det vi har brukt så mye tid og hjerte på blir sett:) Igjen, takk!

 4. Hege Wilhelmsen Kaada

  Du har sikkert svart på dette tusen ganger før, men hvilken blender bruker du?❣️
  God jul

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: