søtt

Lakris-elskerens trøfler av dadler og mandler

Det er få som kan bli så mo i knærne av sin favorittråvare som lakris-elskere. Bare man sier ordet, så smelter pupillene deres til svart, søt og salt lakris og flyter utover i ansiktet.

Husker dere de digge juletrøflene av dadler, mandler og kakao? Her er de en gang til, men litt annerledes og med lakris i bauer og kanter. Små kanonkuler i julekonfektskåla! Lynraske og enkle å lage, og uten raffinert sukkert. Mums!

___________________________________________________

Ingredienser til 18–20 kuler

200 g dadler uten stein

100 g mandler

1 toppet ss kakao

2 ss søt lakris-sirup fra Bülow Lakrids

Rå-lakris pulver fra Bülow Lakrids

___________________________________________________

Ha alle ingredienser, minus lakrispulver, i en foodprosessor og kjør det til en ganske glatt og jevn masse. Den blir ganske klissete, og det gjør ikke noe om mandlene ikke blir helt finmalte. Det er bare godt med litt tekstur.

Sett massen 20 minutter i kjøleskapet. Ta den så ut og form små kuler. Bruk veldig gjerne engangshansker, for dette er klissete greier. Dessuten er det mer hygienisk. Rull kulene i lakrispulver til de er dekket, og legg dem i esker kledd på innsiden med matpapir. Oppbevar i kjøleskapet.

Perfekt julegave til lakriselskeren!

I den splitter nye KOSEKOKEBOKA mi, får du hele 200 deilige oppskrifter til helgekosen. Den perfekte boka for alle matelskere og livsnytere! Kanskje en julegave? Spar 54,- kr på å kjøpe boka HER!

Skjermbilde 2017-10-27 kl. 13.25.39

9 kommentarer på “Lakris-elskerens trøfler av dadler og mandler

 1. Guri Glans

  Jaaaaaaaa!

 2. Høres veldig godt ut. Har ikke lakrissirup, men har lakrisstenger fra Fader. Kan det være en idé å kjøre dette i foodprosessoren i stedet?

  • Hei Marianne! Det tør jeg nesten ikke svare på uten å ha prøvde det selv først. Men hvis du gir det et forsøk, la meg gjerne vite hvordan det gikk 🙂

   • Hei igjen, nå har jeg malt søt lakris sammen med dadler og mandler og kokosolje, lakris- og sjokoladepulver. Funker bra det også.

 3. Disse var fantastiske!!!

 4. Ja, da har jeg bestilt lakrisingrediensene, og gleder meg masse!

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: