HELGEMENY tre salte og to søte

Tre salte og to søte – uke 49

Som forventet: Jeg tok første søndag i advent på forskudd og trodde det var et tegn på at jeg hadde god tid. Men nå? Haha! Løper litt forvirra rundt og lurer på hvordan jeg skal rekke alt.

I morgen skal Olivia og jeg ut å kjøpe juletre, og så skal vi ha årets første pinnekjøttmiddag før vi benker oss ned for å se andre sesong av The Crown. Lykke! Det blir en litt annen type pinnekjøtt, kan jeg fortelle. Dere skal få full oppskrift når den er klar.

Ellers: De tre salte og to søte denne helgen bærer tydelig preg av høytiden vi er på vei inn i, og jeg håper dere koser dere med levende lys, varmt i glasset og ulende vind rundt hushjørnene utenfor.

Har dere ennå ikke kjøpt alle julegaver på lista, så vil jeg selvfølgelig anbefale Kosekokeboka på det varmeste. En skikkelig ligge-og-lese-på-sengen-og-bli-sulten-kokebok 🙂 Nederst i innlegget her finnes link til å bestille den på nett, og der er den dessuten en femtilapp billigere enn hos bokhandlerne.

God helg, folkens!

And er sterkt forbundet med jul for meg med mine danske røtter. Her er en ny vri i form av en anderagu og digg polenta.

anderagupollenta.jpg

Pinnekjøtt kan lages på flere slags vis, og her er en slags brennsnut, eller pinnekjøttsuppe med byggryn og grønnsaker. Deilig å varme seg på!

c0a4327.jpg

Vi burde selvfølgelig meske oss med den feite fine silda hele året, men de fleste gyver først løs på den ordentlig i jula. Her er en snaskens sildesalat med kryddersild, rødbete, potet og purre.

img_6924.jpg

For en som meg, som er glad i kaker med litt krydder, er det mye godt å hente i disse tider. Her er min beste oppskrift på saftig ingefærkake toppet med kremostglasur som er julekrydret.

img_6964.jpg

I år blir vi 27 personer på julelaften hos Matias´tante, og det er han og jeg som står for desserten. Gjestene har fått velge mellom tre stykker, og deriblant denne faaaantastiske sjokolademoussen som tar utgangspunkt i Pascals oppskrift. Jeg topper den med pepperkakeknask for å få en julevri på den.

img_3744.jpg

I den splitter nye KOSEKOKEBOKA mi, får du hele 200 deilige oppskrifter til helgekosen. Den perfekte boka for alle matelskere og livsnytere! Kanskje en julegave? Spar 54,- kr på å kjøpe boka HER!

Skjermbilde 2017-10-27 kl. 13.25.39

%d bloggere liker dette: