Tilbehør

Kryddersyltet rødløk – Perfekt til julematen!

I KOSEKOKEBOKA finner du en nydelig grunnoppskrift på syltet rødløk. Og har du ennå ikke prøvd syltet rødløk på tacoen slik jeg foreslår i boka, så har du gått glipp av noe.

Men den sur-søte løken med knæsj farge passer til så mye mer enn bare taco. Ikke minst er den gullegod til fet julemat. Ribbe, pølser, medister, and, gås, rullader, posteier, patéer, fete oster og kjøttretter…alt dette blir hevet smaksmessig når du legger en dæsj syltet rødløk på toppen. Sånn er det med kraftig og fet mat, den blir både mer spennende og balansert med et syrlig innslag.

Syltet rødløk og syltet egg er knallgodt sammen med rakfisk også. Setter en fin spiss.

Så her har jeg laget en versjon som tar med seg noen tradisjonelle julesmaker, for å komplimentere julematen ekstra godt. Nellik, kanel, stjerneanis, kardemomme…Du drar kanskje kjensel på de krydderne fra et annet kjøkken enn det julebefengte også? Ja, riktig. Det indiske. Denne rødløken passer med andre ord også ved siden av tunge indiske curries. Nesten som en chutney.

______________________________________________________________

Ingredienser til ett glass

2 store rødløk

1 dl sukker

1,5 dl vann

1,5 dl eplecidereddik

1 laurbærblad

4 nellikspiker

1 stjerneanis

1/2 kanelstang

4 allehåndefrø

___________________________________________________________

Skjær rødløken i tynne ringer.

Ha alle øvrige ingredienser i en kasserolle og kok opp. Trekk kasserollen fra plata og legg i rødløken. Dytt den nedi så den er dekket så godt som mulig av laken. Avkjøl helt før du har det over på et helt rent glass (gjerne sterilt) med tett lokk.

Oppbevar løken i kjøleskapet. Den holder seg i et par uker.

I den splitter nye KOSEKOKEBOKA mi, får du hele 200 deilige oppskrifter til helgekosen. Den perfekte boka for alle matelskere og livsnytere! Kanskje en julegave? Spar 54,- kr på å kjøpe boka HER!

Skjermbilde 2017-10-27 kl. 13.25.39

%d bloggere liker dette: