Nå var det en stund siden sist, men her dukker jeg altså opp omsider, og det med en oppskrift på fiskekaker (eller boller) som er supre til hverdager. Hvorfor hverdager? Fordi du kan lage en hel haug av disse små kakene, og så fryse dem ned. Så er det bare å ta opp etterhvert som de trengs, servere dem med nudler, ris og wokede grønnsaker med østersaus eller søt chilisaus eller annen digg krydret saus. Du kan også lage en kokoscurry med grønnsaker, og så la de ferdigstekte små fiskekakene trekke forsiktig i sausen to minutter før servering.

For vi skulle jo spise mer  fisk, ikke sant? Yey!

Jeg må fortelle dere om mitt seneste triks for å få datteren min til å spise sardiner (som er min lille kjeppsjøhest, så sunn, bærekraftig og god som den er). Hun er jo så glad i tunfisksalat, det husker dere kanskje at jeg skrev i dette blogginnlegget om å spise mer fisk? Vel, sist jeg lagde tunfisksalat, lagde jeg den med halvparten sardiner fra boks (på olivenolje) og halvparten tunfisk. Hoho, for en luring av en mor! Jeg avslørte ingenting, bare krydret og smakte det godt til, og så fikk hun smake. Hun elsket det. Ble ikke engang sur da jeg avslørte at yndlingssalaten til brødskiva hennes var proppfull av sardiner.

Hun sa: «Altså, du driver og snakker om de derre sardinene hele tiden, og jeg ser jo at du lager og legger ut bilder av sardinposteier og alt mulig som ser kjempegodt ut! Men du har ikke latt meg få smake sånn postei, så hvordan kan du vite at jeg ikke liker sardiner?!!»

Pang!! Mor rett inn i grundig selvransakelse.

For hun følger meg jo på insta, og ser hva jeg legger ut der. Tenk det, jeg er ikke perfekt jeg heller. Jeg er like trang i pappen som jeg frykter å være. I iveren etter å prakke sardiner på alle dere, så har jeg oversett mitt eget barns sardindrøm. Det er jo grusomt! Rett skal være rett: hun fikk sardiner for et par år siden og likte det ikke, så jeg ga opp. Men som jeg har skrevet før, kan mye skje med smaken til et barn i løpet av to år, og det har det gjort her. Halleluja! Fint at hun passer på selv, når moren hennes er så fjern… 🙂 «Skomakerens barn…» og alt det der. Det blir sardinpostei på crostini til helgen, jeg lover.

Men først noen fiskekaker av rimelig og lett tilgjengelig sei.

______________________________________________________________

Ingredienser ca 4 porsjoner

700–800 g seifilet

1 ss finrevet frisk ingefær

3 hvitløksfedd, knust

2–3 toppede ts grønn eller rød currypasta ( smak på en smule, så kjenner du hvor sterk den er før du doserer)

1 liten løk, grovrevet

1 neve thai-basilikum (kan sløyfes hvis du ikke får tak i)

1 god neve frisk koriander

2 ts salt

2 egg

2 ss maizena

olje til steking

________________________________________________________________

Skjær fisken i terninger å ha den i en foodprosessor  med alle øvrige ingredienser. Løken skal være grovrevet på rivjern, og hvitløken knust.

Kjør det på puls til du har en jevn og glatt farse som kan formes til kaker/små boller. Fukt hendene med kaldt vann og form små boller. Legg dem klare på ei fjøl etterhvert som de blir ferdige, klare til steking. Du må sikkert forme og steke bollene i to omganger.

Stek fiskekakene i godt med vegetabilsk olje (soyaolje eller maisolje, f.eks), i ca to minutter på hver side. Steketiden kommer an på hvor store boller du lager, men sjekk en underveis for å se stekegraden.

Server fiskekakene med nydampet ris eller nudler, og grønnsaker som har svingt seg i woken med hvitløk, chili, ingefær og en godt krydret woksaus. Hakkede peanøtter eller cashewnøtter er alltid godt på toppen, sammen med frisk koriander.

%d bloggere liker dette: