Gul samvittighet, jeg undres hvordan den må se ut? Hva har en med gul samvittighet på…samvittigheten? La oss ikke plundre for mye rundt akkurat det, men jeg vil bare si at det helt klart kunne vært motivet i et Munch-maleri.

Dette er tredje og siste suppe (som lovet) i serien samvittighetssupper. Disse glatte grønnsaksuppene som er supre hverdagsforretter eller mellommåltider, fulle av gode og sunne saker. Her finner du den røde varianten, og her finner du den grønne.

Blomkål, søtpotet, gul paprika…gurkemeie, så klart. På toppen strødde jeg bare noen hakkede pistasjenøtter, fordi jeg tilfeldigvis hadde det i skapet, men du tar bare det du har av knas. Trenger ikke gå til innkjøp av pistasjenøtter bare fordi du ser dem på bildet her.

_____________________________________________________________

Ingredienser 4–6 porsjoner

1 gul paprika

1 løk (evt liten purre)

1 søtpotet

1 liten blomkål

1 dl små gule tørre linser

1/2 ts gurkemeie

1 ts spisskummen

1,2 l grønnsakskraft/buljong

salt og pepper

Hakkede nøtter eller noen frø til knas på toppen

__________________________________________________

Del paprika, løk og søtpotet (uten skall, selvfølgelig) i grove terninger og fres dem i en klunk olivenolje på middels høy varme. De skal gjerne få litt farge, og det er for å få frem mer smak.

Ha alle øvrige ingredienser i gryta, sett på lokk og kok opp. La det småputre til alt er mørt. Kjør det glatt i to omganger i blender. Som alltid: Husk å la dampen få slippe ut av hullet i lokket, dekk det bare delvis med «korken», sånn at du ikke får overtrykk i blenderen og alt «eksploderer».

Kok opp suppen og spe eventuelt med mer kraft/buljong. Smak til med salt og pepper.

Server med noe knas på toppen og litt ekstra god olivenolje.

%d bloggere liker dette: