Bakst Barn og mat Litt sunnere Vegetar

Matpakkemuffins med banan, kokos og havre

En ekstra godbit i matpakka, det unner jeg alle som må spise matpakke til lunsj hver dag. Og disse søte, saftige muffinsene er faktisk helt uten sukker. Godt moden banan og litt honning er det som gir sødmen, og ellers er det stort sett ja-mat alt sammen. 50/50 med havregryn og mel.

Akkurat nå jobber jeg mest hjemmefra. Jeg har holdt på med tekstarbeid slik jeg lenge har hatt lyst til. Akkurat hva jeg sysler med, og har syslet med siden januar, skal jeg fortelle mer om senere. Venter på at det kommer mellom to permer til våren. Med andre ord ser det ut til at 2018 går i en retning jeg ønsker meg, med små og trygge skritt. Det er godt! Men at jeg sitter hjemme betyr ikke at jeg mesker meg med råflotte lunsjkreasjoner, dessverre. Hodet er på et litt annet sted, så det er blitt mye kokt egg, knekkis og kaviar, spist stående ved kjøkkenbenken. Men frykt ikke! Dere skal få ta del i det gode jeg eventuelt lager på kjøkkenet! 🙂

Og i dag ble det muffins, da. Dere som følger meg på instagram så at jeg testet disse tidligere i dag på datteren min da hun kom hjem fra skolen. Svært vellykket! Med andre ord er disse supre som mellommåltid også.

Lett som en plett å lage!

____________________________________________________

Ingredienser 12 stk

150 g hvetemel

150 g store havregryn

2 dl kokosmasse (revet kokos)

2 ts bakepulver

1/2 ts natron

1 toppet ts vaniljesukker eller vaniljeessens

2 egg

2,5 dl kefir

1 dl mild olivenolje

3 store moste modne bananer (250 g uten skall)

1/2 dl flytende honning

1 ss gresskarkjerner + 1 ss kokos til topping

_______________________________________________________

Forvarm ovnen til 180 C, og gjør klar et muffinsbrett med 12 papirformer.

Bland de tørre ingrediensene sammen i en en bolle, og de våte i en annen. Hell de våte i de tørre, og rør det lett sammen med sleiv til en klumpfri røre.

Fordel røra i muffinsformene, dryss over gresskarkjerner og kokos og bak midt i ovnen på 180 C, i 25–30 minutter.

Avkjøl muffinsene litt før servering.

4 kommentarer på “Matpakkemuffins med banan, kokos og havre

  1. De er kjempegode!😊 Jeg synes det er en perfekt måte å få brukt opp overmodne bananer på og ellers litt av hvert som man har liggende som feks. tørket frukt og rester av gresk yoghurt.🍌 Mindre matsvinn og de er kjempefine å ha liggende i frysen. Mvh Elin

  2. Hei, har så lyst til å bake disse men en i familien har eggallergi. Har du forslag for hva som kan erstatt eggene?

    • Hei Gyri! jeg har dessverre ingen kunnskap om hvordan man erstatter egg i bakverk. Men hvis du bruker en annen type muffinsoppskrift der egg er erstattet med noe, så kan den sikkert adapteres til min oppskrift. 🙂

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: