Drikke Vin

Cantaloupe- og Chardonnay slush

La oss si man har vært ute hele dagen i sol. Man er seig i huden av saltvann, solkrem og svette, og håret ser ikke ut. Svart er man under øynene, fordi man var så jålete at man tok på maskara før man dro på stranden, og glemte det mens man svømte under vann. Men man bryr seg ikke! For man er sammen med mennesker som vil en vel, og er like seige og lykkelige som man selv er, og man skal ha en liten snack og drink før middag utendørs. En middag som glir over i kvelds, fest og nachspiel, på én og samme plen, terrasse eller balkong. Lykke.

Da er det at denne voksne slushen kommer inn. Servert i store glass, kanskje med en liten bruschetta med god spekeskinke på ved siden av? Skinke og melon, ikke sant?

Det må ikke være Chardonnay, men det var det jeg hadde for hånden, og det passet veldig  godt sammen med cantaloupe. Den kanskje mest optimale hvitvinen å bruke her til melon, hvis man skal ta hensyn til litt allmenne smaksnotater, er pinot gris/pinot grigio. Den skal etter sigene typisk ha toner av melon. Men, når du fryser ned vinen, så svekkes smaken uansett, så jeg tror det vil komme ganske på ett ut hvilken hvitvin du velger. Med mindre du er en durkdreven sommelier eller supersmaker. Har du noen i selskapet som er det, så kyss dem eller distraher dem på annen måte før de tar sin første slurk.

________________________________________________

Ingredienser 4–6 rause glass

1 cantaloupe melon

1 flaske chardonnay (7,5 dl)

1 dl sukker

1 sitron, saften

_______________________________________________

Varm opp 1 dl av vinen i en kasserolle sammen med sukkeret, og la sukkeret løses helt opp. Sukkerlake, altså. Bland det med 4 dl til av vinen og sitronsaft. Hell det i en flat form eller boks som får plass i fryseren.

Del melonkjøttet i små terninger og ha det i en separat boks eller plastpose som også får plass i fryseren.

Frys ned begge deler til det er helt frossent. Her kommer det an på hva slags fryser du har, men la oss si minimum 4 timer.

Ta det opp og kjør det i en blender med resten av vinen (2,5 dl,) til du har en deilig slush.

Server i glass med godt humør, og bruker du sugerør så velg noen av papir. Plastikk har vi nok av både til lands og til vanns.

%d bloggere liker dette: