Kjøttfri mandag Litt sunnere Tilbehør Vegetar

Brokkolitabbouleh med linser, urter og feta

Du vet den følelsen du får når du endelig har vasket badet og skrubbet dusjkabinettet? Følelsen som forteller deg at du er riktig skrudd sammen som menneske. En god representant for arten, en som har ting på stell, gjør det riktige, kanskje til og med gjør det bittelitt bedre enn alle de andre, for det er ingen som skrubber dusjkabinetter så grundig og skinnende rent om deg, når du først gjør det. Vel, det er litt den samme følelsen du får av å lage og spise denne fargeklatten og smaksvinneren av en supersunn brokkolitabbouleh.

For den er så grønn, helsebringende og vakker og smakfull på alle måter. Ikke et vondt gen noe sted. Bare helt riktig på alle slags vis.

I en klassisk tabbouleh er det bulgur som utgjør kjernen, og så har man små terninger av agurk, gjerne tomat, masse bredbladet persille og mynte. Bulgur fremstilles av durumhvete, og er i grunnen stor couscous. Men, bulgur har et høyere næringsinnhold fordi mer av kornet er bevart i foredlingen. Hvis noen lurte på det.

I denne tabboulehen har jeg altså kjørt rå brokkoli i foodprosessoren til den ble ganske finkornet, og på den måten ligner den bulgur. Deretter fikk den noen minutter med litt olje på pannen. Jeg ville knekke den mest rå opplevelsen. Jeg er ikke så stor fan av rå brokkoli, og dessuten tilfører stekeprosessen smak, kall det gjerne nøttesmak.

Dagens lille sunne her, altså. Kan for eksempel nytes som salat til alle typer grillmat, eller bare spises som en egen rett med smilende egg på toppen, slik som på bildet. Den er mettende fordi den inneholder linser.

Jeg har ikke nøtter eller frø i min oppskrift, men det er alltid velkomment!

__________________________________________________________

Ingredienser til 2 porsjoner

1 brokkoli

1 ts spisskummen

1/2 agurk

1/2 liten rødløk

300 g ferdigkokte små linser (grønne, røde, gule…velg din favorittfarge her)

1 liten neve mynte, revet i mindre biter

1 stor neve bladpersille, finhakket

80 g feta

 

Dressing

2 ss god olivenolje (extra virgin)

2 ss eplecidereddik

1 ts honning

salt og pepper

____________________________________________________________

Del brokkolien i buketter, og stilken i mindre biter. Kjør dem til en ganske finkornet «bulgur» i foodprosessor. Stek 3-4 minutter på middels varme i litt olje, sammen med spisskummen. Avkjøl!

Pisk sammen ingredienser til dressing. Balanser smakene med salt og pepper, evt mer honning eller eddik.

Skrell og del agurken i små terninger. Finhakk rødløken. Finhakk bladpersillen og riv myntebladene i mindre biter. Bland det sammen med brokkoli, avrente og ferdigkokte linser og smuldret feta. Hell dressingen over. Bland alt godt sammen. Smak til en siste gang med salt og pepper

Og hvor lenge skal smilende egg koke, hvis du vil ha dette på toppen? Jeg pleier å gi mine 7 minutter.

Velbekomme!

%d bloggere liker dette: