Dessert søtt

Yoghurt-is med kokos og mango

Jeg er virkelig ingen utstyrsnerd på kjøkkenet. Det har jeg hverken plass eller tålmodighet til. Men en god iskremmaskin kunne jeg ikke dy meg for, selv om den må stå på soverommet, kjøkkenet er for lite. Jeg synes nemlig godt laget is er noe av det beste som finnes, både for seg selv til dessert eller på toppen av et lunt kakestykke, en fondant eller en crumble. Mmmm…lun apple crumble med kanel-is 🙂

Det finnes et uendelig antall ismaskiner på markedet, og da jeg selv skulle velge gjorde jeg som jeg nesten alltid gjør: Googler det jeg leter etter sammen med «best i test» og året vi befinner oss i. Da kommer det som regel opp vettuge lister fra flere pålitelige hold.

Så min nye Wilfa ICM.C15 er med andre ord alt annet enn sponset. Likevel anbefaler jeg den gjerne! Lager knallgod iskrem. Stillegående, enkel å bruke, enkel å rengjøre, ikke for dyr (jeg betalte ca 1700,- med frakt hos Komplett.no), og du trenger ikke fryse ned bøtta der isen skal kinnes. Derfor er maskinen såpass stor. Den har en røslig motor som jobber og kjøler ned underveis. Du bare pisker sammen det jeg kaller «is-satsen» (egg, sukker, fløte, melk, smaker…), heller det i maskinen og så ordner den resten av jobben på 45–60 minutter.

Du kan også lage isen på forhånd, ha den over i en boks med lokk og fryse ned. Det går strålende, og jeg gjorde det med denne kokos- og mangoisen. Trenger noen minutter på benken før du kan lage kuler av den.

Hvorfor kan man ikke bare lage iskrem uten maskin? Piske sammen egg, sukker, fløte osv…helle det i en form, sette det i fryseren, røre av og til…Du kan selvfølgelig det, men du får aldri, aldri, aldri den samme kremede, myke og krystallfrie konsistensen som du får med en maskin som kinner eller kjerner isen glatt og kverker iskrystallene under konstant røring over lengre tid.

Smaken på denne kokos- og mangoisen minner meg om den klassiske thai-desserten mango sticky rice, uten klebrig ris, så da må det kunne kalles en suksess.

_________________________________________________________

Ingredienser ca 1,5 l ferdig iskrem

2 modne mango (helst pakistansk)

2 egg

1–1,5 dl sukker (veldig søt mango krever mindre sukker. Smak på frukten først!)

1 dl gresk yoghurt (minst 10% fett)

2 dl kokoskrem

1/2 lime, saften

_________________________________________________________

Skrell og rens mangoene. Kjør fruktkjøttet glatt med stavmikser eller i foodprosessor.

Pisk eggene til en tykk eggedosis, men ha i sukkeret litt av gangen.

Visp inn mangopuré, yoghurt, kokoskrem og limesaft. Om kokoskrem: Rist boksen godt sånn at det tykke laget med hvit kokoskrem som ofte legger seg på toppen får blandet seg med den blanke kokosmelken.

Hell satsen i ismaskinen og følg bruksanvisningen til din maskin. Hvis din maskin har mindre kapasitet enn min, kan du godt oppbevare overskytende sats i en tett beholder i kjøleskapet et par dager. Pisk opp før det skal kinnes.

Og verre var det ikke. Smaker himmelsk!

%d bloggere liker dette: