Drikke Frokost Litt sunnere

Frokostshake med kakao og mynte

Spør du meg, er grønn te den mest geniale base i hverdagssmoothies. Den er uten diskusjon sunn (du kan lese mer om det her), inneholder koffein som sparker igang hjernekapasiteten på morrakvisten og er helt uten sukker, i motsetning til de aller fleste juicer man får kjøpt. Dessuten får man grønn te med utallige tilsatte smaker i form av tørket frukt, bær, urter, blomster…noe som åpner opp for å finne noen knallgode smakskombinasjoner i blenderen.

Så det skal dere få her hos meg noen dager fremover nå! For som noen allerede så på min historie på instagram i går, var jeg ute og handlet inne ymse te-typer til smoothies. Og jeg lovet dere en versjon med den uslåelige smaksduoen mynte og sjokolade. Jeg tror jeg heller vil kalle dette en shake. Det er liksom mer shaky når sjoko er involvert.

Prinsippet for denne shaken er det samme som i alle smoothies jeg lager med grønn te: Brygge kruttsterk te dagen før den skal brukes, helle på flaske, kjøle ned i kjøleskapet og så er den klar for bruk.

Hvis du ikke får tak i grønn te med mynte, men kanskje har en mynteplante stående, så bare bruk en håndfull blader av denne sammen med plain grønn te.

For at shaken skal være kald nok, er det en fordel hvis bananen er frossen, i tillegg til at te og yoghurt selvfølgelig er kjøleskapskalde. Mine bananer var romtempererte denne gangen, så jeg serverte shaken med en god klunk isbiter. Deilig! Frisk, sval og smakfull nå i varmen. Og sunn, hvis vi skal tro det de med forstand på det sier.

_____________________________________________________

Ingredienser 2 glass

3 dl grønn te m mynte

2 dl vaniljeyoghurt (eller naturell)

1 banan

1 toppet ss kakao

1/2–1 ss honning

Isbiter til servering, om nødvendig

___________________________________________________

Brygg te god tid i forveien, gjerne dagen før, sånn at den rekker å bli kald. Jeg lar min te trekke minst 10 minutter for å få den sterk. Vannet bør ikke holde mer enn 70–80 grader når du brygger. Sil og oppbevar på flaske med tett kork i kjøleskapet.

Ha alle ingredienser i en blender og kjør glatt. Du får ikke en like tjukk konsistens som med smoothie, det bør du vite. Det er helt ok for meg. Jeg synes for tjukke drikker om morgenen vokser i munnen og kan bli kvalmende.

Smak til med mer honning om nødvendig.

Hell i glass, med eller uten isbiter, og nyt.

%d bloggere liker dette: