Barn og mat søtt

Havre- og bananlapper

Disse er så enkle å lage at jeg gjerne slenger dem sammen til en hverdagsfrokost til og med. Alle ingrediensene går i blenderen, kjøres til ei herlig røre og stekes deretter som lapper. Også inneholder de bare godsaker som er helt prima å starte dagen med. Havre, banan, syrna melk og egg. La meg bruke den største klisjéen av dem alle: Godt for både store og små! Både med og uten morra-ånde, øyebuser og bustehår.

Jeg har laget ymse og mange varianter av denne oppskriften etterhånden, og konklusjonen er at store havregryn gjør seg best, fordi røra blir mer stabil og lappene holder seg bedre samlet i panna når det er store havregryn som brukes. Men har du bare den lettkokte varianten i skapet nå, så er det selvfølgelig ingen ting i veien for å bruke disse. Bare bruk 1/2 dl mer av dem. Syrna melkeprodukter kan også erstattes med vanlig melk, eller som jeg gjorde i dag: med kokosmelk. Havremelk eller soyamelk går garantert også fint.

God frokost! 🙂

_______________________________________________________________

Ingredienser til ca 10 små lapper

2 godt modne bananer

2 dl store havregryn

2 egg

1 dl skummet kulturmelk, kefir eller biola

1 ts bakepulver

1 strøken ts vaniljesukker

Evt smør til steking

______________________________________________________________

Ta fem digre slurker kaffe på rappen og våkn opp.

Sett stekepanne på plata, skru på. Sett frem smør til steking hvis du ikke har en helt utrolig god teflon/non-stickpanne.

Ha alle ingredienser i en blender og kjør det glatt.

Stek gyldenbrune lapper av røra. Jeg får til 3 i panna av gangen.

Server med kesam, yoghurt, frukt, bær, honning, syltetøy, ost….

Ha en god dag!

%d bloggere liker dette: