Caféer Reise Restaurant

OsloK, en cafékaramell på Fagerborg

Det finnes fremdeles et knippe frittstående caféer igjen i Oslo. Noe annet enn de store kjedene som mange av oss liker å klage over. Nuvel. Alt til sin tid. Da jeg var ute og reiste sist, var det faktisk deilig at generiske Espresso House var åpen kl 05.00 på Oslo.S og kunne gi meg kaffedopet mitt. Det skal de ha. Utover det, foretrekker jeg de små høla i veggen. Men, man må vite hvor de er. Og huske å bruke dem.

Derfor vil jeg prøve å samle noen tips her på bloggen fremover, og trenger tips fra dere! Så kan vi løfte frem de unike stedene sammen. Dere vet garantert om noen småperler i Oslo som jeg ikke har hørt om. Skriv gjerne i kommentarfeltet hvis du har noen cafétips, eller send meg en mail hvis du er blyg.

En siste ting: Det eneste lille minuset ved noen av de små stedene, er at de ikke har publikumstoalett. Når lokalene er såpass små, er det ofte bare plass til personaltoalett, som er påbudt. Men jeg skal prøve å huske og nevne det for dere. Så kan dere pudre nesen før dere går hjemmefra, slik en følger formulerte det da hun minnet meg på dette.

Først ut er min nærmeste café her på Marienlyst/Fagerborg hvor jeg bor: Café og designbyrå, OsloK. Majorstua er det vi kan kalle nærmeste sentrum, men selv om  OsloK  ikke akkurat ligger midt i smørøyet, vil jeg tipse om den likevel. Hvis du nå en gang var i området.

IMG_3618

Enkel og god meny med fokus på økologi, ren mat og gjerne litt sunn mat. Kaffen får de fra Tim Wendelboe og Supreme Roastworks, så du drikker godt.

Trenger du hjelp med grafisk design? Det kan de også tilby.

Behagelig musikk fra høyttalerne, gjerne jazz. Trivelig og personlig service, og avslappet atmosfære. En populær nabolagscafé som brukes av mange her omkring.

Den er ikke stor inne, men kompenserer med fin plass ute. Sola går i en perfekt bue på himmelen og skinner rett på OsloK mesteparten av dagen. Man sitter i den gode gamle «solveggen», med utsikt til Jessenløkken, midt i de rolige gatene som ofte er scenografien i Lars Saabye Christensens litterære univers.  I tillegg kan du bli nostalgisk av å titte bort på en av Oslo´s få antikvariske telefonbokser, og huske tilbake på hvordan det var å ringe en kjæreste fra en sånn, når man ikke hadde flere småpenger igjen. Hjerte, smerte.

Nesen kan du pudre hjemme 🙂

ÅPNINGSTIDER OG MER INFO OM OSLOK FINNER DU HER.

IMG_3637

IMG_3612
Dette er ikke min lille pelspølse, men joda: Det er samme sorten.

IMG_3617-2

IMG_3627

IMG_3633
Søk ly for regnet i denne koselige kroken.

IMG_3600

9 kommentarer på “OsloK, en cafékaramell på Fagerborg

  1. Ta en liten titt på Landhandleriet på Makrellbekken. Ligger helt inntil t-banestasjonen, tre stopp etter Majorstuen. Eller bruk turvei fra Frognerparken.
    Hyggelig med de selvstendige små stedene, og denne er litt annerledes og helt i tiden, ref bærekraft, økologi og kortreist. (Ellers er jeg enig i at det er litt synd disse små ikke kan tilby toilett.)

  2. Kristin Forbes Rolfsen

    Spennede! Kan anbefale «Retrolykke Kafebar» i Markveien på Grünerløkka også👌🏼 Et sted med ekte sjel, flinke og søte folk bak disken, god kaffe og mat pluss en masse spennende brukte ting å få kjøpt❣️

  3. Elsker sånne «enslige» steder, for meg er kvaliteten på kaffen helt avgjørende og det kan man tydeligvis hake av for her.

  4. eiriknewth

    Liebling øverst på Løkka er en fin plass. Så stygt ut for et par år siden, men er fremdeles i drift. Et av byens beste steder for sær tysk hipsterbrus, hvis man er opptatt av slikt. 🙂

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: