Fisk italiensk Pasta

Laks- og grønnkålcarbonara

Saklig oppskrift å få fra en som er selvutnevnt carbonarapoliti. Men når man kaller det «carbonara» skjønner alle at retten inneholder egg og parmesan (+ noe fløteaktig eller kokevann…). Igjen ble det laget noe av de siste snabber og snutter som lå igjen i kjøleskapet etter forrige ukes husmorhandling.

Det var noe røkt laks, litt grønnkål, kesam, parmesan, egg (har alltid egg i kjøleskapet, ellers føler jeg meg naken og redd), og selvfølgelig pasta. Hadde tilfeldigvis typeriktig pasta til carbonara, da: Bucatini. Det er en hul og noe tykkere spaghetti.

Norsk grønnkål er fremdeles i sesong og vil være det til ca. desember. Så den bruker jeg alt jeg kan nå. Gjerne i stedet for salat også. Da finsnitter jeg den før en lett massasje med olivenolje, en skvett eplecidereddik og en klype salt, før resten av salatingrediensene blandes inn. Helt prima som tilbehør til middagen, eller i matpakka ved siden av den trauste brødskiva, hvis salaten ikke selv har godt mettende råvarer som belgfrukter, ost, en eller annen karbohydrat, og kanskje kylling eller egg.

Du kan erstatte kesamen i denne carbonaraen her med rømme eller en skvett fløte, hvis du har det stående. Ikke gå ut og kjøp kesam hvis du har noe av det andre jeg nevner her. Helt unødvendig. Yoghurt? Hmmm…vet ikke helt…tror ikke det.

Elsker carbonara-metoden fordi den er så god til å binde alle typer oppskårne grønnsaker eller kjøtt- og fiskebiter til en spaghettitype. Flott måte å få spist rester på! Og vil du gjøre denne helt veggis (ikke vegansk, i og med at egg og kesam er med her) kan du for eksempel bytte ut laksen med grovhakkede nøtter.

Hva mente jeg egentlig med «carbonarapoliti» innledningsvis? Les mer om det her.

____________________________________________________________________________

Ingredienser til 2 porsjoner

150–200 g spaghetti (hvor sulten er du?)

100 g grønnkål, finsnittet

1 hvitløksfedd, finhakket

2 egg

4 ss kesam

40 g parmesan

100 g røkt laks, i skiver eller terninger

_______________________________________________________

Fres grønnkålen i litt olivenolje sammen med hvitløk, salt og pepper. To minutter på middels til høy varme er nok. Sett til side.

Sett over vann til pastaen, kok opp med salt. Kok pasta som anvist på pakken.

Pisk sammen egg, kesam, parmesan, nykvernet svart pepper og en klype salt.

Hell vannet av pastaen, men la det være igjen et par skjeer av vannet i gryta sammen med pastaen. Rør inn eggeblandingen i varm pasta sammen med stekt grønnkål og laksebiter. Bland godt sammen til egget koagulerer fint og «sausen» tykner. Smak til med salt og mer pepper.

Server med et godt dryss parmesan til slutt.

%d bloggere liker dette: