Bærekraft Linser&bønner Vegansk Vegetar

Vidars blomkålhummus med ovnsbakt blomkål og kikerter

Du kikker inn i kjøleskapet og ser en brokkoli. Eller en pakke gulrøtter. Eller en torskeloin. Eller som i mitt tilfelle denne gangen: Et blomkålhode. Du har glemt hva du skulle med den, men kjenner på samvittigheten at den må spises snart. Hvor ble det av idéene? Inspirasjonen? De satte fra seg skoene sammen med dine da du kom hjem fra en lang dag på jobb, sliten og sulten. Vet du hva du kan gjøre da? Du kan gå inn på en av de titusenvis av matblogger som finnes på nettet (engelskspråklige medberegnet), finne søkefeltet på forsiden, taste inn den råvaren du gjerne ville ha brukt opp, og hei-serru-serru-hatten-på-snei så får du fortere enn svint opp et knippe oppskrifter du kan finne hjelp i.

Dette har jeg begynt med, selv om jeg i de beste og mest uthvilte stundene kan være den akk så store oppskriftsmaskinen selv, liksom. For jeg jobber akkurat nå som så mange andre såkalte «vanlige folk», fra morra tell kveld uten mye sprell, og da er man gåen når man kommer hjem.

Denne gangen plottet jeg inn blomkål hos en favoritt og god bekjent: Vidar Bergum som driver Et Kjøkken i Istanbul. Masse å velge i som inneholder blomkål der, fristelser i hver en krok, men til slutt falt valget på denne rene vegetarretten som også inneholdt kikerter, noe jeg alltid har i skapet.

Det eneste jeg ikke hadde, og ikke gadd forvirre Bunnprispersonalet med her borte på hjørnet en travel ettermiddag, var granateple. For å få syre, sødme og knas tok jeg derfor en vellykket nødløsning og lynsyltet noen rødløksskiver (oppskrift her), samt ristet noen skoldede mandler i pannen. Perfekt topping!

Oppskriften finner dere altså ikke hos meg, jeg er blott en fristerinne og inndrager til originalen, som dere finner her: Krydret blomkål og kikerter med blomkålhummus.

Godt, sunt, særdeles mettende og rimelig, helt vegansk (for den som er opptatt av det) og slett ikke vanskelig. Og du, til alt hell skal du kunne få tak i norsk blomkål ut oktober, så raska på!

God tur til Istanbul, hils Vidar fra meg og send et postkort 🙂

1 kommentar på “Vidars blomkålhummus med ovnsbakt blomkål og kikerter

  1. Så morsomt og inspirerende du skriver, må prøve denne oppskriften asap. Takk.

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: