Dessert Kake

Tante Nellys epledrøm – Fra 4-stjerners middag

Da var en proppmett 4-stjerners middags-uke over for Monica, Sverre, Jonathan og meg selv. Innspillingen i fjor høst var en drøm med rosa sløyfer og konfetti. Å få spise og kose seg i sublimt selskap hjemme hos disse tre: Luksus!

Skulle ønske vi var et omreisende mat-sirkus.

Å bli sluppet løs i fri dressur på eget kjøkken var digg. Kan ikke få skrytt nok av produksjonen og gjengen fra Monster. Tilbakemeldingene fra kjente og ukjente har vært overveldende, og endelig bikket jeg 10 000 følgere på Instagram, noe som betyr nye muligheter for hva jeg kan gi dere kjappere og bedre tilgang til. Nå kan det sveipes rett inn på oppskriftene her!

Velkommen til alle nye følgere! Føl dere som hjemme 🙂

En hel hurv har etterlyst oppskrift på desserten jeg serverte på min dag: Tante Nellys epledrøm. Den finner dere i Kosekokeboka (kan bestilles her), men jeg tenkte jeg også ville dele den her som en velkomstpresang til alle nye, og et slags bonustrack til alle gamle trofaste.

Jeg laget en liten versjon til Olivia og meg (Bobby fikk smake bittelitt…) forrige helg, og byttet ut hasselnøtter med pekannøtter. Oi-oi-oi, så godt! Det kan dere gjerne prøve. De er en smule dyrere enn hasselnøtter, men er det fest så er det fest.

Isen lagde jeg på slump, men bare vent så kommer det nok en oppskrift på den også om ikke så lenge. Hvis du har en grunnoppskrift på vanilje-is kan du gjerne ta utgangspunkt i denne, og så kan jeg avsløre at det i min is var muscovado-sukker (brunt sukker), mye kanel og mascarpone.

Men følg med her inne, da. Så kommer det en ordentlig oppskrift på kanel-is en dag sola skinner og skyggene ikke er iskalde lenger.

______________________________________________

Ingredienser

200 g hasselnøtter (evt. pekan, nammm)

100 g smør

1 dl sukker

1 dl knust kavring

2 ss lys sirup

5 store epler (skrelt)

4 ss brunt sukker

____________________________________________

Sett ovnen på 200 C.

Hakk nøttene grovt. De skal ha litt tekstur. Smelt smøret og bland det med de hakkede nøttene, sukker, sirup og knust kavring.

Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær dem i ikke for tykke båter og legg dem pent etter hverandre i en smurt ildfast form. Strø det brune sukkeret over eplebåtene sammen med kavringblandingen. Du kan gjerne blande det med litt kanel hvis du vil.

Stekes midt i ovnen på 200 C i 20–25 minutter. Dekk formen med folie de siste 10 minuttene, så unngår du at nøttene blir for brune.

Serveres lun med iskrem, pisket krem eller vaniljekrem. Eller alle tre! Hva vet jeg.

%d bloggere liker dette: