Barn og mat Fisk Litt sunnere Pasta

Ludderets pasta med tunfisk

image-18
Det var ikke meningen å prøve å tiltrekke meg oppmerksomhet med den overskriften som en annen tabloid avis, men opphavet til denne pastaretten heter faktisk «horens pasta», eller «pasta putanesca.» Puta betyr hore når du er ved Middelhavet. Så nå vet du hva du hviler hodet ditt på om natta…..

Selv om dette egentlig bare skal være en tomatsaus med litt spark, pleier jeg å tilsette tunfisk fra boks fordi det gir enda mer havsmak, mer å bite i og dessuten bidrar til et rimelig og kjapt fiskemåltid på en hverdag for familien.

Ingredienser til 4 personer:

* 1-2 bokser tunfisk i olje

* 1 boks hakkede tomater av god kvalitet

* 1 løk, finhakket

* 2-3 hvitløksfedd, finhakket

* 1 ss tomatpuré

* 1 ts sukker

* 1-2 ss kapers, finhakket

* 1-2 ss oliven, finhakket

* 2 ansjosfileter, finhakket

* 1 neve persille, gjerne flatbladet, finhakket

* Pasta, så mye du vet dere spiser

 Fremgangsmåte:

La løk og hvitløk svette i olivenolje i en dyp panne eller gryte. Tilsett tomatpuré og la den få frese ut syra si. Hjelp den med dette ved å drysse over sukkeret. Det burde hjelpe på humøret…

Hell oppi hakkede tomater, rør rundt, og ha så oppi oliven, kapers og ansjos.
La det småputre noen minutter. Får du angst for sistnevnte ingredienser og tenker med gru på de arme små rundt bordet som vil brekke seg i avsky over slike smaker, kan du droppe dem og heller smakssette sausen med 1 ts oregano, litt basilikum eller tørket timian 🙂
Mine barn har aldri uttalt at de liker hverken ansjos, kapers eller oliven. De synes, akkurat som den gemene hop av unger, at det er dævelskap på høyt nivå. Men når jeg hakker disse ingrediensene fin-fint, og de får koke bort i sausen og gi den en dybde som ville fått selveste Liv Ullmann til å fremstå som en overfladisk, endimensjonal fjott, er det ikke en eneste engel rundt middagsbordet som griner på nesa. De vet simpelthen ikke hva de smatter så fornøyd på, og de berømmer til og med mor for den gode maten. Hvis dere bare er voksne som skal spise, kan du tilsette chilli også for å gjøre sausen like hot som ludderet den visstnok har blitt inspirert av.

Til slutt har du oppi tunfisken sammen med oljen den ligger i, og lar dette få varmen i sausen før du serverer den med et raust persilledryss over nykokt pasta.

2 kommentarer på “Ludderets pasta med tunfisk

  1. Jeg har en engel som ikke vil spise tunfisk (på boks) , kansje dette er løsningen 🙂

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: