Fisk Litt sunnere Tilbehør

Lettsaltet torsk med salsa og søtpotet

IMG_4111

Mer fisk! Noen syntes det var vel mye fisk på denne matbloggen. Ja, kanskje? Det er ikke med vilje. Det har seg bare sånn at det er blitt mye enklere å få tak i fersk fisk for meg, så da kjøper jeg det istedet for kjøtt. Det går raskere å lage, det er sundt som bare rakker´n, det smaker fantastisk godt og mulighetene til å variere med tilbehør er langt flere enn mange tror.

Det morsomste og aller beste er selvfølgelig å gå til en skikkelig fiskedisk og peke på et beist du vil ha til middag. Men slike fiskedisker ligger ikke strødd rundt på alle hjørner selv her i hovedstaden, så da skal jeg for en gangs skyld komme med skryt til de store matvarekjedene: Takk for at dere har begynt å ha ferske fiskefileter (laks, sei, steinbitt og torsk) i kjøledisken! Jeg kjøper dem når jeg skal raskt innom etter jobb og handle.

Torsk fra et tidligere innlegg, da sommerlyset hjalp meg å få pene bilder...
Torsk fra et tidligere innlegg, da sommerlyset hjalp meg å få pene bilder…

Hvis du nå er nordfra, fnyser du vel av min påstand om «fersk fisk» hos monsterkjedene, men tro meg: Disse fiskefiletene er helt fine (jeg har prøvd flere av dem), og de er ikke minst TILGJENGELIGE! Prisen er heller ikke avskrekkende. Så kan man endelig velge noe annet enn forbaska kjøttdeig og anabole kyllingbryst som skvulper rundt i sitt eget slim oppi de gule pakkene, når tiden er knapp og fiskedisken på andre siden av by´n.

Neste mål må selvfølgelig bli at kjedene utstyrer seg med store, bugnende og sexy fiskedisker. Ett skritt av gangen…. 🙂

Så nå som fisken nærmest blir kastet etter oss forbrukere (moa-ha-ha…), trenger vi inspirasjon til å lage mye godt og variert av den. Her er en oppskrift som går lynrakst å gjennomføre i hverdagen, med pikant salsa, snill og fyldig søtpotetmos og letsaltet torsk som jeg stekte i ovnen fordi det er det enkleste.

 

Ingredienser til 4 personer:

* 600-800 g lettsaltet torskefilet

* 4 store søtpoteter, skrelt og i terninger

* 1 raus ss smør

* 2 hvitløksfedd, grovhakket

* Litt revet muskatnøtt

* 2-3 tomater, finhakket

* 2 avokadoer, i terninger

* 1/2 rødløk, finhakket

* 1/2 rød chilli finhakket og uten frøene, da er den ikke HOT!

* Frisk koriander, finhakket og så mye du liker, jeg liker masse!

* 1/2 lime, bare saften

* 3-4 ss olivenolje

* Salt/pepper

 

Fremgangsmåte:

Torsken deler du i porsjonsstykker, legger dem i en smurt form, drysser olivenolje over og peprer godt. Du trenger ikke gjøre mer når tilbehøret har såpass mye smak som i denne oppskriften. Hvis du bruker lettsaltet torsk slik jeg gjorde, skal du dessuten være forsiktig med saltet. Stek i ovnen på 170-180 grader varmluft i 10-12 minutter, til fisken flaker fint når du stikker i den med en gaffel.

Søtpotetene har du skrelt og skåret i terninger, og mens du gjorde det kokte du opp vann i vannkoker´n din. Så har du potetene i en gryte sammen med den grovhakkede hvitløken, heller på det kokende vannet, setter på lokk og gleder deg over at søtpoteter tar kortere tid å koke enn vanlige pottitter, og enda fortere går det når du har kokt opp vann på forhånd. Så følg med underveis! Når de er møre heller du av vannet, damper dem litt av i gryta på den varme plata, har oppi smøret, salt, pepper og litt muskatnøtt og moser det sammen med en potetmoser eller stavmikser til du har en glatt puré.

 

Så skal du lage salsa: I en bolle har du finhakket tomat, avokadoterninger, finhakket rødløk, chilli, koriander så mye du bare vil, du skviser over limesaften, har oppi olivenolje og smaker til med salt og pepper.

Så er det bare å anrette, rope at maten er ferdig, og glede seg til neste fiskemiddag som bare er rett rundt hjørnet.

 

%d bloggere liker dette: