IMG_4357

Denne salaten serverte jeg til salsiccia (italiensk pølse) og farrotto (speltgrynsrisotto). Oppskrift på dét finner du her: https://spiselandslaget.com/2013/02/10/salciccia-med-farrotto-speltgrynsrisotto/

Det var helt på sin plass med en litt fresk salat ved siden av så tung bondekost! Men den passer garantert også til annet. Hva med å servere den til grillet lammekjøtt? Eller til litt godt krydrede kjøttboller i tomatsaus?

Ingredienser til 4 personer:

* 1 stor aubergine i skiver

* 10 cherrytomater

* 1 neve flatbladet persille

* 50 g fetaost (eller så mye du synes er godt…kjør på!)

* 1 dl skikkelig god ekstra virgin olivenolje

* Noen drypp med hvitvinseddik

* Salt/pepper

Fremgangsmåte:

Du trenger ikke lenger drive å salte og tørke av og jokke rundt med aubergineskivene før du steker dem. Det var bare i gamledager at auberginen hadde bitterstoffer i seg som saltet skulle hjelpe til å trekke ut. En kompis  av meg er agronom og innkjøpssjef for frukt og grønt for en av Norges store matvarekjeder, og det er han som har fortalt meg dette. La oss stole på at han vet hva han prater om! Aubergine-evolusjonen lenge leve!! Like flott som stenfrie druer 🙂

Så bare skjær auberginen i skiver og stek disse i olivenolje i panna, til de er myke, fine og brune på begge sider.

Legg dem pent på rekke og rad på et serveringsfat som du har drysset litt olivenolje på.

Så deler du cherrytomatene i to, fordeler dem hist og her over auberginen, drysser persillen over, krumler så fetaost oppå der igjen, skvetter edle dråper av en god olivenolje over det hele, noen splatter med hvitvinseddik for å få en spiss, og til slutt en runde med litt salt og grovkvernet pepper. Ferdig!

%d bloggere liker dette: