Asiatisk Fisk Indisk Litt sunnere Tilbehør

Ørret med indisk twist og gresk kavalér

IMG_5465

Sånn rosa fisk som vi alle er så glade i, både liten og stor, kan bli noe ensformig i sin fremtoning etter hvert. Man tenker kanskje med en gang på fløte, rømme og annen kremaktig smakstilsetning når man står der med laks og ørret i handlekurven, men det er slett ikke noe i veien for å være vågal og herlig kræisi og krydre med litt annet godt enn dill og persille. Selv om rosa fisk liksom skal være vår norske nasjonalskatt og hedres av våre nasjonalistiske hjerter sent og tidlig, kan vi godt la den få møte noen av de nye tonene som også finnes i norsk kultur etter hvert.

 

Derfor:

Hva med gurkemeie, cumin og frisk koriander på den ovnsbakte ørreten, for eksempel? Funker som bare rakkern. Og med halveksotisk tilbehør som alle syden- og charterfrelste nordmenn elsker: Tzatziki. Oppskrift på tzatziki finner du her: https://spiselandslaget.com/2012/07/22/104/?preview=true&preview_id=104&preview_nonce=cf94af8038

IMG_5444

Til fisken trenger du dette hvis dere er 2 personer:

* 300-400 g ørretfilet/laksefilet

* 1 ss mykt meierismør

* 1 ts cumin

* 1/2 ts gurkemeie

* 2 ss frisk koriander, finhakket

* Salt/pepper

IMG_5438

Fremgangsmåte:

Hvis fisken er i ett stort stykke, deler du den i porsjonsstykker. Legg disse i en ildfast form som har fått en slatt olivenolje i bunnen.

Bland smør, cumin, gurkemeie, koriander, salt og pepper i en liten skål, og klatt dette deilige kryddersmøret utover fiskestykkene. Hvis du tenker nå at det hadde vært godt med hvitløk i kryddersmøret, så har du helt rett. Men hvis du i tillegg skal ha tzatziki til, så blir det hemskt mycket hvitløk! Bare en mening jeg har….

Stek fisken i ovnen på 170 grader varmluft i ca 13 minutter. Saus får du av det smeltede smøret med krydrene i. Mmmmm!

 

Servér med hva du vil, men jeg hadde stekte poteter med løk til, og tzatziki, og dessuten en tomatsalat så fresh som ei nybada jomfru i bønn på en søndag.

Tomatsalaten er bare skivede tomater med et dryss salt, pepper, olivenolje og friske urter som matcher de som er i resten av maten.

IMG_5454

2 kommentarer på “Ørret med indisk twist og gresk kavalér

  1. Terje Sundseth

    Jeg bare lurte på om du har smakt wasabi? Har blitt litt hektet på denne roten, meget spesiell. I samme familie som pepperrot, men denne slår 100 ganger mer. Rett opp i hjernen, ikke samme effekten som chili, men bare pass deg.Men du blir hektet og kan ikke la være å utfordre. Brukes til suchi i japan der den kommer fra. Vel, du skriver som en gud og det er moro å følge deg, men det har jeg kaskje sagt før. Iallefall, lykke til videre. Du har mange følgesvenner.

    • Hei Terje! Bare hyggelig å få vite flere ganger at noen setter pris på bloggen min 🙂 Ja, wasabi har jeg smakt, og er jeg også veldig begeistret for. Skulle man ikke tro når man leser bloggen, for jeg har ingen oppskrifter med wasabi…ennå! Husker jeg fikk en skikkelig god laks hos en venninne en gang. Hun hadde blandet ut wasabi i creme fraiche, tror jeg, med litt salt, pepper, ørlitegranne sukker, og så wasabi etter mot og styrke 😉 Laksefileten fikk så dette helt over seg og ble bakt i ovnen 10-15 minutter. Nydelig! Den kan du prøve 🙂

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: