Asiatisk Barn og mat Indisk Kjøtt

Tandoorikylling

IMG_6587

Smaken som en tandoorimarinade setter på kylling er vanskelig å slå. Den karakteristiske røde fargen er også imponerende, men hvis du synes tandoorikrydderblandingen ikke er knæsj nok i seg selv, kan du alltid tilsette litt rød matfarve. Da får du signalrød kylling sånn som på indisk restaurant.

Hva du serverer ved siden av tandoorikyllingen kan være så mangt, men det deiligste når man først skal ha en skikkelig indisk middag er selvfølgelig å ha mye forkjellig å velge i på bordet: En vegetarrett, en kremet, mild og silkemyk sausete kyllingrett, en rett av linser (dahl), noen gode samosa, noe ekstra hot i en tomatbasert saus, dipper, pickles, raita, chutney, nan….og en halvtime på øye etter endt måltid, zzzzzzzzz…..

kyllingpalmer

Som tidligere skrevet, er datteren min veldig glad i indisk mat. Da er det jo himla dumt hvis det blir for sterkt. For det hotte er hun ikke fan av! Det er de runde, kraftige og gode krydrene hun elsker. Derfor lager jeg nesten alltid mild indisk mat uten chilli, sånn at hun også kan momse det i seg uten å ta fyr. Så har jeg heller hotte pickles og annet voksent tilbehør på bordet  i tillegg, som får frem svetteperlene hos de som måtte ønske dét.

Denne gangen brukte jeg kyllinglår og stekte dem i ovnen innendørs, men hvis du har en flott grill i hagen og en grillkokk i magen, så er dette en perfekt marinade for kyllingbryst som skal grilles.

krydder

Ingredienser til 6-8 personer, alt ettersom hvor mye annet du har på bordet i tillegg:

* 6 kyllinglår

* 1 rød chilli uten frø (kan selvfølgelig sløyfes hvis det er barn rundt middagsbordet)

* 2 ts malte korianderfrø

* 3 ts tandoorikrydder

* 1 ts garam masala

* 1 ts cumin

* 4 store hvitløksfedd, knust

* 1 ss frisk ingefær, finhakket eller revet

* 2,5 dl tyrkisk yoghurt/matyoghurt

* 1 sitron, både saften og skallet

* 1 ss eddik, jeg brukte epelecidereddik

* 1 neve friske korianderblader

* Salt/pepper

* Sitronbåter til servering

krydder2

Fremgangsmåte:

Flå skinnet av kyllinglårene. Smakene fra marinaden trenger seg bedre inn i kjøttet når skinnet er av. Tørt blir det ikke, jeg lover!

Bland alle ingredienser til marinaden, minus de friske korianderbladene, i en foodprosessor, eller med stavmikser, til du har en tykk og rosa saus. Smak til med salt og pepper.

Legg kyllinglårene i en form og hell marinaden over. Gi lårene en herlig massasje, så de får gnidd seg godt inn i alle smakene. Dryss den friske korianderen over.

IMG_6533

Så er det bare å sette kyllingen noen timer i kjøleskapet, eller natten over. Jeg lot dem stå 4 timer, og det var nok til at de fikk sugd til seg rikelig med smak.

Før lårene skal i ovnen, tar du dem ut av marinaden, legger dem i en ildfast form og steker dem 30 minutter på 200 grader. Gi dem gjerne noen minutter med grill mot slutten, så de får en fin stekeskorpe.

Servér med sitronbåter ved siden til å skvise over.

2 kommentarer på “Tandoorikylling

  1. Lekkert! Vår lokale take away har lagt ned, men kjæresten syns ikkje det gjorde noko da eg laga denne!

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: