Kjøtt Vin

Saftig hamburger med røkt paprika og blåmuggost

IMG_9291

Alle skryter av at de har oppskriften på den beste hamburgeren. Jeg tror det sier mer om alles ektefølte kjærlighet til en skikkelig god hamburger i ny og ne, enn det sier om de faktiske oppskriftene på disse hamburgerne alle påstår de har den beste oppskriften på.

Men bare for å få det på det rene: Min hamburger er den beste.

Mer er det ikke å si…..annet enn at den lille teskjeen med røkt paprika sammen med det røde kjøttet, og de to feite skivene med blåmuggost på toppen, gjør at den passer helt utrolig brillefint sammen med en kraftig californisk zinfandel i glasset. Jeg prøvde en zinfandel fra Ravenswood fra 2010, og i glasset møtte jeg en kraftig og kjekk amerikaner med blåbær og plomme i smilet. En ting var at den passet sammen med kjøtt og krydder, en annen at den faktisk passet som fot i hose sammen med blåmuggosten. Wow!

Så hvis du lurer på hva for noe godt du skal slafse i deg foran tittekassa i helgen, så er dette et brennhett mat- og vintips fra Gamlebyen i Oslo.

IMG_9277

Ingredienser til 2 heldiggriser:

* 300 g karbonadedeig

* 1/2 løk, finhakket

* 1 ts paprikapulver

* 1/2 ts røkt paprikapulver

* 1 ts oregano

* 1 egg

* Salt/pepper

* Hamburgerbrød

* Salat

* Tomat

* Rødløk

* Ost!!..og jeg brukte blåmugg til meg, og Jarlsberg til barnet

IMG_9298

Fremgangsmåte:

Bland karbonadedeigen med løk, krydder og egg. Kna deigen til den er litt seig, men ikke like seig som til kjøttkaker. Den vil være ganske bløt på grunn av egget.

Form to burgere og stek dem slik du vil ha dem. Siste minuttet før de er ferdige legger du på osten så den får smelte.

IMG_9284

Ikke vær feig og stek burgerne for lenge. Da blir de jo tørre! Stek dem heller litt kortere og la dem hvile 5 minutter før du stabler dem opp med tilbehør i brødet.

Hogg inn og skål!

IMG_9293

<span>%d</span> bloggere like this: