Bacalao Fisk italiensk Klippfisk Litt sunnere

Klippfisk med caponata og oliventapenade

IMG_9269

Okei, det er ikke en vaskeekte caponata, kanskje. Men den er farlig nær, og farlig god uansett! Hva er caponata? Den beste beskrivelsen er kanskje å si at det er en siciliansk ratatouille. Jeg elsker den fordi den oser av umami, som den får av ansjos og kapers. Umami, denne ubeskrivelige femte smaken som er så henførende at når den treffer tunga midt i, så får den deg til å føle at livet er perfekt og at du har funnet den ene matretten du skal spise hver dag resten av livet.

Å svitse grønnsaker i gryta, ha i krydder, helle på vin eller kraft og så plassere et fiskestykke på toppen og la det hele stå i ovnen 10-15 minutter, er vel det enkleste og sunneste man kan lage. Digg er det også, når alle smakene forblir i en og samme gryte.

Jeg brukte klippfisk, og den krever jo litt planlegging med utvanning. Men det er ingen ting i veien for å bruke et ferskt fiskestykke som gjør seg selv på null komma visj!

IMG_9236

Ingredienser til 2 personer:

* 300 g fiskefilet, jeg brukte Dybvik klippfiskloins extra

* 1 stilk stangselleri, i skiver

* 1 løk, grovhakket

* 1 aubergine, i terninger

* 2 tomater, i terninger

* 2 hvitløksfedd, finhakket

* 3 ansjoser

* 1 ss kapers

* 2,5 dl fiskekraft eller hvitvin, eller Ole Brum: Begge deler!

* 1 neve basilikum, finhakket

* 4 ts oliventapenade

IMG_9242

Fremgangsmåte:

Hvis du bruker klippfisk, følger du anvisningen på pakken når du skal vanne ut fisken.

Fres auberginen i en real klunk med olivenolje i en gryte som kan gå i ovnen etterpå. Når auberginen har fått litt farge, tilsetter du løk, selleri og hvitløk. Fres til grønnsakene er blanke og mykere.

Tilsett ansjos, kapers og tomat og la det frese med et minutt eller to. Hell på fiskekraft eller vin. Hvis du bruker vin lar du alkoholen koke vekk. Rør inn basilikum.

IMG_9250

Legg fiskestykkene oppå caponataen, ha en teskje oliventapenade på hvert fiskestykke, sett på lokk og så inn i ovnen med hele greia.

Stek på 180 grader varmluft i 15 minutter, eller til fiskestykkene flaker når du presser forsiktig på dem med en gaffel.

Og dette kan du servere med bare godt brød ved siden av til å dyppe i kraften.

IMG_9266

2 kommentarer på “Klippfisk med caponata og oliventapenade

  1. Himmel og hav, så mange gode oppskrifter og tips du kommer med! Gleder meg til å lage denne 🙂 mmmmm

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: