Barn og mat Dessert Litt sunnere søtt Vegetar

Krydderappelsin med cottage cheese

Jeg er alltid på leit etter nye måter å piffe opp frukt på. For frukt er jo godt! Og sunt. Og noe man gjerne vil at de yngre i familien også skal omfavne hver dag. Frukt som dessert i hverdagen er skikkelig lurt, for med em gang man kaller noe dessert, så får det liksom et helt nytt lys over seg.

Denne oppskriften er bygget videre på noe mine to tidligere kollegaer Katarina og Olaug sto og snakket om en gang: Appelsin med cottage cheese. Hadde jeg aldri hørt om før. Men de sverget på at det var digg, så da måtte jeg prøve. Jeg klarte ikke la være å tilføre litt ekstra (noe jeg håper de kan tilgi meg), men jeg skal hilse og si at det ble meeeget vellykket. Takk for tipset, Katarina og Olaug!

_______________________________________________________________

Ingredienser til 4 personer

6 appelsiner (kjøttet fra 4 og saften fra 2)

1 boks cottage cheese (hvis du ikke kan fordra cottage cheese vil jeg anbefale vanilje- kesam eller gresk yoghurt)

1/2 ts kanel

1/2 ts knuste anisfrø (hvis du ikke har det man du bruke malt nellik)

2 ss mandelflak

flytende honning

________________________________________________________________

Press saften av 2 appelsiner i en bolle. Ha oppi kanel og knust anis (eller nellik) og rør rundt.

Så skal du ha kjøttet fra de resterende 4 appelsinene. Hvordan du velger å skrelle og dele opp fruktkjøttet, er opp til deg. Jeg skjærer av skallet med en kniv så tett inntil kjøttet jeg kan, og skjærer deretter kjøttet i skiver.

Ha appelsinskivene oppi krydderlaken og rør rundt så alt blir blandet godt sammen. La det stå og godgjøre seg mens dere spiser middag. Jo lengre det står, jo mer smak av krydder.

Når dere er klar for dessert, er det bare å anrette appelsinkjøttet i skåler, legge cottage cheesen oppå, et ekstra dryss kanel, drysse mandelflak over og gi det hele noen runder med flytende honning øverst. Feiende flott midt i uka 🙂

%d bloggere liker dette: