Nei, barnet mitt ville ikke spist dette. Blåmuggost kan jeg bare glemme å få henne til å smake på engang, det holder lenge med lukten, på laaang avstand.

«Prompeost!!» hikster hun, og lager lyder som en som holder på å dø av kveling.

Så da er dette min mat i ensomhetens tid, og noe jeg nyter for meg selv. Og siden jeg skulle nyte prompeosten helt alene, klinte jeg til med en Kraftkar, som er en blåmuggost som virkelig vil noe.

Det tar 20 minutter å lage risotto, så med andre ord er ikke dette ekstremt tidkrevende. Så selv om det er himla mye gøy du skal se på tv eller du har en slitsom treningstime rett rundt hjørnet, eller det er noe du må sjekke atter en gang på facebook…så har du tid til dette, hvis ikke legene har gitt deg bare et kvarter igjen å leve; da bør du spise trøfler og gåselever eller bare gå rundt og kysse alle du holder kjær.

_________________________________________________

Ingredienser til én person:

100 g risottoris
1 hvitløksfedd, finhakket
2 små shallotløk, finhakket
Ca 5 dl varm kyllingkraft/grønsakskraft
1/2 dl hvitvin
Ca 30 g blåmuggost (mengden kommer an på hvor sterk den er. Smak deg frem).
1 ss smør
1/2 pære i små terninger
1/2 pære i skiver, til pynt
1 liten kvast rosmarin

__________________________________________________

Fres løk og hvitløk forsiktig i olivenolje til de er myke. Tilsett risen og la den få surre med et minutt eller to.
Hell på hetvinen/vinen og la alkoholen dampe vekk. Og så starter moroa med å tilsette en øse varm kraft, la risen få drikke den sakte opp mens du rører forsiktig i gryta, tilsette en ny øse med kraft, røre rundt og rundt…og holde på slik til risen ikke kan ta til seg mer væske. Men riskornene skal fremdeles være al dente! Konsistensen helst som lett flytende risengrynsgrøt.

Kua mi jeg takker deg...
Kua mi jeg takker deg…

Tilsett smøret, rosmarinen og osten, som skal smelte inn i den varme risen. Ha oppi pæreterningene og la dem bli varmet igjennom.

Hell risottoen i en dyp tallerken og pynt med pæreskivene og noen småbiter av deilige blåmuggost.
Hygg deg med et deilig glass halvtørr hvitvin ved siden av, og le når du tenker på hva prompeostmotstanderne går glipp av.

%d bloggere liker dette: