IMG_8874

I dag ble vi enige om følgende på jobb: Blomkålsuppa skal være ganske tykk, og den skal være fløyelsmyk og kremet, og den bør ha noen små blomkålsrosetter til å tygge på.

Jeg lagde en slik suppe i går. Men jeg pimpet den opp med små, gule linser og indiske krydder, ikke minst gurkemeie, som alltid gir maten en fantastisk farge. Sunt er det også!

IMG_8861

Den norske blomkålen er på plass i butikkene. Deilig! Så gomle i deg blomkål (blomkålbonanza…), hold på hatt og briller, og husk: Det er bedre å slippe en due enn å sprenge en tarm……

Ingredienser til 4 personer:

* 1 stor blomkål

* 1 dl små gule linser

* 1-2 hvitløksfedd, finhakket

* 1 løk, finhakket

* 1/2 ts gurkemeie

* 1 ts vanlig gult karripulver

* 1/2 ts garam masala

* 1/4 ts kardemomme

* 1 – 1,2 liter kokevann fra blomkålen

* 1 dl kremfløte

* 1-2 ss tyrkisk yoghurt

* Frisk koriander til pynt

* Salt/pepper

 

Fremgangsmåte:

Skjær/bryt blomkålehodet opp i små buketter. Ha dem i en gryte og dekk med 1 – 1,2 l vann. Jeg koker opp vannet i vannkoker på forhånd, så tar det kortere tid på kokeplata. Salt vannet godt og kok.

Mens rosettene koker, freser du løk og hvitløk i en stor gryte til de er blanke og myke. Tilsett linser, gurkemeie, karri, garam masala og kardemomme og fres krydrene til aromanene slipper løs.

Når blomkålrosettene er møre, tar du ut cirka halvparten av dem med en hullsleiv og setter til side. Resten av rosettene heller du sammen med alt kokevannet oppi til løken, linsene og krydderet. Sett på et lokk og la det koke til linsene er møre (ca 15-20 min med linsene du ser på bildet).

Så er det frem med stavmikseren og gi det hele en omgang til suppa er glatt og fløyelsmyk. Tilsett kremfløte og yoghurt og gi det hele noen runder til med miksern. Smak til med salt og pepper.

Ha de hele blomkålrosettene som har ventet tålmodig på sidelinjen tilbake i suppa, og pynt med frisk koriander. Hvis du er veldig glad i koriander kan du jo hakke en liten neve av det og røre den inn i suppa. Det gjorde jeg!

 

1 kommentar på “Kremet indisk blomkålsuppe

  1. Tilbaketråkk: a quiet friday | gago & sol

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: