Kjøtt

Sandwich med BBQ nakkekoteletter, kremost og avokadosalsa.

IMG_2402

Jeg glemmer ofte at sånt som nakkekoteletter finnes. Ikke fordi jeg er dement, men fordi jeg liksom skal finne opp hjulet hver gang jeg lager middag som også skal ut på bloggen. Det er lett å gå seg vill i fikse idéer til hva som kan trylles frem på kjøkkenet, men sannheten er at de gode, gamle og trauste råvarene (som koteletter) da ofte går i glemmeboken. Men så plutselig dukker de opp igjen i bevisstheten (spør meg ikke hvordan…men jeg kjører jo mye kollektivt her i Oslo…og 37-bussen i rushtrafikken kan trigge all verdens assosiasjoner når den er stappfull og man står så tett at man nesten blir befruktet på vei til jobb…).

Så derfor, altså: Nakkekoteletter!

Og de skulle smake mye og mangt og gi et slags junk food kick denne gangen. Jeg marinerte dem i en egen BBQ-marinade, stekte to loffskiver i smør (driver mye med steking av brød i smør om dagen…), smurte kremost på dem, danderte oppå der det stekte svinekjøttet og toppet hele greia med en avokadosalsa.

Den satt mitt i solar plexus på så mange slags vis! Hurra.

IMG_2386

Ingredienser til 2 personer:

Marinade:

* Ca 1/2 dl olivenolje

* 1-2 ss sitronsaft

* 1 ts flytende honning

* 1 ts tomatpuré

* 1/2 ts røkt paprikapulver

* 1 ts vanlig paprikapulver

* 1/2 cumin

* 1/2 ts oregano

* 1 hvitløksfedd, knust

Avokadosalsa:

* 1 avokado, i terninger

* 1 stor moden tomat, i terninger

* Saften av 1/2 lime

* 1 neve frisk koriander, finhakket

* 1/2 rødløk, finhakket

Ellers:

* 4 tykke loffskiver

* Rikelig med smør til steking

* Philadelphia-ost

IMG_2391

Fremgangsmåte:

Bland alle ingredienser til marinaden og hell det over koteletten.

Det aller beste er hvis koteletten får marinere over natten. Hvis ikke, holder det også med en halv til én time på benken før den skal stekes. Den bør uansett være romtemperert før den går i panna.

Bland alle ingredienser til salsaen i en bolle og sett kjølig mens du lager resten.

Koteletten stekes i middels varm panne, 6-7 minutter til sammen. Fordi det er tomatpuré og honning (Les: sukker…) i marinaden, og disse brenner seg fort, er det viktig å følge litt med så det ikke blir kølsvart i panna. Brun kotelettene først på litt høy varme, og la dem så ettersteke ca. 5 minutter på lavere varme. Til slutt trekker du panna helt til side, og lar kotelettene hvile 5 minutter før du skjærer dem i strimler.

Loffskivene stekes i smør på panna, og smøres deretter med philadelphia-ost.

Legg det saftige svinekjøttet på den ene loffskiven, dander avokadosalsaen på toppen og avslutt med en loffskive tronende øverst.

Drikk øl eller cola (jeg drakk vann, men hadde jeg hatt øl eller cola i huset akkurat da, så skulle jeg jammen ha drukket det).

IMG_2403

%d bloggere liker dette: