Kjøtt Litt sunnere Vin

Kylling kokt med riesling og urter

Dette er den type mat jeg elsker dypere og inderligere jo mer mat jeg lager og spiser både hjemme og ute. Mat med noen veldig få – og egentlig enkle råvarer – men av ganske ok kvalitet. Rene smaker uten for mye viss-vass. Oppskriften har også overlevd både på blogg og eget kjøkken i snart 10 år fordi den ikke føles utdatert noen gang.

Kjempegøy med nye trender og artige ting man ikke har prøvd før, men så blåser disse forbi som et lett slengkyss, og tilbake står kylling, grønnsaker og vin i ei gryte, trofast ved min side.

Dette er også mat som er gøy å spise til en spesiell vin du har gledet deg til å prøve, fordi smakene i maten ikke ødelegger og klusser for mye med vinen, stakkar. Her er dessuten en del av vinen oppi maten, og det er jo en win-win situasjon, eller vin-vin situasjon…(unnskyld).

Det er lett å tro at kylling som ikke blir skikkelig stekt og bruna, men mer kokt, får en bleikere og kjedeligere smak. Men det trenger ikke stemme. Jeg kommer til å høre smattingen din gjennom Oslos iskalde gater, når du sitter og dypper brødet i kokekraften fra denne kyllingen. Tro meg.

_______________________________________________________

Ingredienser til 2 personer:

2 kyllinglår av Stangekylling

2 gulrøtter, i grove terninger

2 stilker stangselleri, i grove terninger

1 løk, grovhakket

6 hvitløksfedd, hele uten skall

2-3 dl tørr Riesling (eller annen tørr hvitvin)

1 dl god kyllingkraft

Noen kvaster frisk rosmarin

Noen kvaster frisk oregano

______________________________________________

Salte og pepre kyllinglårene og brun dem et par minutter på begge sider i en blanding av smør og olivenolje, i en jerngryte/le creuset med lokk som kan gå i ovnen senere.

Ta kyllinglårene ut av gryta når de har fått litt farge og legg dem til side.

I det samme fettet, i den samme gryta, freses gulrot, selleri, løk og hele hvitløksfedd på middels varme til de har blitt blanke. Det tar bare et par minutter.

Hell på vinen og la alkoholen få koke vekk før du har på kraften og smaker til med salt og pepper.

Legg kyllinglårene tilbake i gryta, gi dem selskap av urtekvastene, sett på et lokk og la det hele få syde ferdig i ovnen på 180 grader i ca 45 minutter.

Servér med potetmos, ris eller som jeg selv gjorde: bare med godt surdeigsbrød.

IMG_2910

%d bloggere liker dette: