Småretter og forretter Tilbehør Vin

Krabberisotto med dill og sitron

Husker noen den spaghettien jeg lagde med krabbe for noen uker siden? I innlegget skrev jeg varmt om ferdig renskede krabbeskjell som ropte på meg i disken til Vulkanfisk på Mathallen. Vel, jeg var en kjapp tur innom Mathallen igjen, og gjett hvilke små lyserøde og hvite djevler som blunket og lokket denne gangen også? Jepp. Krabbene.

Så da ble det risotto med det deilige krabbekjøttet. Og en snups med sitron og dill til krydder. Snille og nordiske smaker (selv om sitronen dessverre aldri har vokst villt hos vårs her oppe…).

_____________________________________________________________________

Ingredienser til 2 personer, hovedrett

150 g arborioris eller annen risottoris

2 små hvitløksfedd eller 1/2 kinesisk hvitløk, finhakket

1/2 løk, fiiiinhakket

Ca 1 liter varm god fiskekraft (hvis du bruker hele krabber, koker du selvfølgelig kraft på skallet…Hør på Vulkanfisk eller din fiskehandler om de har fiskekraft til salgs)

1 dl tørr hvitvin eller Noilly Prat/vermouth (elsker Noilly Prat!)

1-2 ts finrevet sitronskall ( vær forsiktig! For mye sitron her og du kverker den stakkars krabben helt. Kunne like gjerne brukt billig drittkrabbe på boks, da, hvis du ikke kjenner smaken av kreket pga. sitroninvasjon)

 2-3 ss dill, finhakket
1 ss smør

___________________________________________________________

I olivenolje surrer du løk og hvitløk til de blir blanke og myke. Tilsett risen og la den få suge til seg litt av det løk og hvitløk har å by på.

Tilsett hvitvin/vermouth og la den koke inn i risen mens du rører. Middels varme her og pass på så det ikke er for varmt og brenner seg fast! Det skjer fort….

Og så begynner arbeidet: Tilsett en øse varm kraft og la den putre og surre seg godt inn i risen mens du rører forsiktig innimellom, før du tilsetter en ny øse med kraft.

Og slik går noe dagan…eller minuttene. Du tilsetter en øse varm kraft, lar risen få drikke den opp, og så om att og om att til risen er mør men ikke ihjelkokt. Du må smake underveis på risen.

img_96991

Helt til slutt rører du inn krabbekjøttet, smør, dill og finrevet sitronskall, og hvis du har lyst: Litt finrevet parmesan. Jeg gjorde det. Bare ikke si til italienerne…De steiler av parmesan sammen med fisk og sjømat 😉

Anrett med krabbekloa øverst og et drissel med en skikkelig god jomfru olivenolje.

%d bloggere liker dette: