Barn og mat Dessert søtt Vegansk Vegetar

Sorbet med lime og lavendel

Sorbé

 

Det lå en liten pjusk plutt i sofaen og gråt over en sår hals. På inn og utpust fikk plutten etterhvert kommunisert at hun skulle ønske hun hadde noe «friskt og kaldt, gjerne med bær» som kunne hjelpe henne gjennom den harde tida.
Slik smelter jo et morshjerte, og selv om jeg ikke gikk for bær, så ble det noe friskt og kaldt proppet med C-vitamin fra lime, og lindrende lavendel fra et lekkert glass med lavendelmarmelade som var i den goodie bagen jeg fikk av Matbazaren for en stund tilbake.

Å lage sorbet er latterlig enkelt hvis du har en ismaskin. Jeg lånte en slik av en god venninne en gang i tiden, og dette blogginnlegget vil avsløre og minne henne på at jeg aldri leverte den tilbake. Uff da…Men du reddet et sykt, lite barn, min venn! Takk 🙂 (du får den tilbake neste uke…)

Du kan smake til lime- og sukkerlaken selv med mer lime eller sukker før du kjører den i maskinen. Hjemme hos oss er det ingen som er kjempefans av det som er for søtt, så jeg er ofte gnien på sukkeret når jeg lager desserter.

IMG_4072

Ingredienser 2 gode porsjoner:

* 3-4 lime, saften
* 3 dl vann
* 100 g sukker
* 1/2 glass lavendelmarmelade

IMG_4076

Fremgangsmåte:

Med ismaskin: Har du husket at bøtta i ismaskinen, som laken skal oppi, må stå i fryseren minst 12 timer før bruk…? Fint!

Lag sukkerlake av vann og sukker i en kasserolle. Pass på at alt sukker er oppløst.

Tilsett limesaft og lavendelmarmelade til laken og smak til du får en balanse du selv er fornøyd med.

Avkjøl laken litt før du har den i ismaskinen og kjør så blandingen i 20 minutter.

Er isen stiv? Hvis ikke kjører du den selvfølgelig bare litt til. Men en sorbet vil faktisk ikke bli helt stiv mens maskinen går. Setter du derimot bøtta tilbake i fryseren med innhold, blir den godt frossen etter 30 minutter.

Servér med litt finrevet limeskall og mynteblader til pjuske plutter, fine gjester og gode venner.

%d bloggere liker dette: