Barn og mat Indisk Kjøtt

Indisk burger med raita

IMG_2034Si ordet «burger» i heimen hos oss, og du skal få oppleve et barn gjennomsydet av pur lykke. Si ordet «indisk», og du skal få oppleve en nesten like gjennomglad liten person. Så hvis man blander disse to lykkefremkallende elementene, burde man få verdens lykkeligste barn.

Kan nevnes: Ble ikke mer ulykkelig som voksen av å spise denne burgeren heller. Vellykket burger på alle måter. Saftig, godt krydret, smakfull og litt annerledes enn den man pleier å slafse i seg.

Jeg har ikke brukt hamburgerbrød her, men to smørstekte blingser. Jeg anbefaler det på det varmeste. Hvis man ikke baker burgerbrød selv, og må ty til butikkbrød (hvilket jeg ofte har gjort…), kan man like gjerne bruke vanlige blingser, spørru meg. Butikkburgerbrød blir alltid bare en pussig rekvisit, da de hverken smaker spesielt fantastisk eller klarer å fylle funksjonen sin med å samle burgeren trygt og solid, så den kan spises med hendene. Butikkburgerbrød går i oppløsning og likner tyggisklyser på tallerkenen når burgersaften har fått sige inn i dem. Blingser, derimot, holder stand og smaker knallgodt når de har fått steke seg sprø i smør på pannen.

IMG_2002

Ingredienser:

* 300 g karbonadedeig

* 2 hvitløksfedd, knust

* 1 ts garam masala

* 1/2 ts gurkemeie

* 1 ts tandoori masala

* 1/2 ts spisskumin (jeera)

* 1 egg

* 4 blingser av vanlig brød

* 1 ss smør

* 1 ts gurkemeie (til steking av brødet)

* Noen salatblader, ekstra koriander og rødløk

Raita:

* 2 dl tyrkisk eller gresk yoghurt

* 1 tomat, finhakket

* 1/2 rødløk, finhakket

* 1/4 agurk, finhakket

* 1 ts tørket mynte, eller 1 ss frisk mynte

* 1 ts spisskumminfrø

* 2 ss frisk koriander, finhakket

IMG_2007

 Fremgangsmåte:

Til raitaen blander du i en skål: Yoghurt, tomat, agurk, rødløk, koriander, spisskumminfrø og mynte. Smak til med salt og pepper. Sett i kjøleskapet mens du lager burgerne.

Bland karbonadedeigen med hvitløk, krydder, salt, pepper og egg. Kna deigen til den er litt seig, men ikke like seig som til kjøttkaker. Den vil være ganske bløt på grunn av egget. Form to burgere og stek dem slik du vil ha dem.

Smelt smøret sammen med en teskje gurkemeie i panna. Stek brødblingsene sprø og gyldne i smøret.

Anrett burgerne med salat, raita og en liten kvast koriander og ekstra rødløk. Har du i tillegg chutney ved siden av, er det en fest!

IMG_2047

4 kommentarer på “Indisk burger med raita

  1. Love it.

  2. Solveig skaland skaland

    Jeg greide ikke å vente til fredag med å lage denne burgeren😁 Noe så godt, dette var påfyll for både kropp og sjel 😊 Tusen takk for deilig oppskrift, denne blir laget flere ganger og med godt no- knead brød istedet for «notsogood» hamburgerbrød 😂

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: