Fisk Potet

Rosastekt tunfisk med wasabipotetmos

IMG_4560

Prøvde du den forrige tunfiskretten min? Den med estragon- og avokadokrem? Latterlig enkel og god som forrett eller lett lunsj. Men nå skal vi ha tunfiskbiff til middag!

Okei, hvis du ikke får tak i tunfisk, så kan du lage denne snørr-og-tårefremkallende poetmosen med wasabi til mye annen fisk også. Laks er kanskje det mest innlysende.
Og nei: jeg plager ikke barn med wasabi i potetmosen deres. Jeg tar bare av mos til de som liker wasabi, og blander den i helt til slutt. Deilig pepperrotaktig aroma og effekt! Og apropos: Finner du ikke wasabi, kan du bruke pepperrot istedet.

Ingredienser til 2 porsjoner:

* 200-300 g tunfisk skåret i 2 biffer
* 1/2 sitron, litt zest og saft
* 8-10 melne poteter
* H-melk
* 2 ss Smør
* 1 -2 ts wasabai (du må smake deg frem)
* Salt og pepper

Tilbehør/topping:

Finrevet rødkål, vårløk, frisk koriander og fenikkel, vendt inn med litt sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.

Fremgangsmåte:

Skrell, vask og del potetene i grove biter.
La dem småkoke i usaltet vann til de er møre.
Hell av vannet og damp potetene godt av.
Ha i smør og mos det hele med en potetmoser mens du sper på med H-melk. Du ser selv når mosen har fått den konsistensen du liker best.
Smak til med salt og pepper og wasabi. Wasabi kan variere i styrke og smak, og derfor er det viktig at du smaer på en bitteliten bit før du putter den i potetmosen. Den wasabien du får til sushi er ofte blandet ut, og ikke så sterk som den du kjøper konsentrert på tube i butikk.

Gi tunfisken litt salt og pepper, og stek den i varm panne 1-2 minutter på hver side. Det kan være fristende å steke den lenger, men da mister du den rosa, delikate kjernen. Skvis over litt sitronsaft og riv over litt sitronzest.

Servér tunfiskbiffene toppet med potetmos og finsnittede, rå grønnsaker og drypp litt god balsamico hist og her for å få både syre og sødme.

2 kommentarer på “Rosastekt tunfisk med wasabipotetmos

  1. jeg får vann i munnen dette må jeg prøve i dag. veldig mange bra oppskrifter du legger ut. tusen takk

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: