Kjøtt Potet Saus Tilbehør

Biff med roquefortkrem og rotfrukter

Blåmmuggost og biff er to gode venner som også gjerne slipper søte rotfrukter med inn på en lek.

Det går jo mer og mer i fisk og grønt her hos meg, men som jeg har skrevet tidligere, så er jeg ikke på vei til å bli vegetarianer.
Jeg liker kjøtt! Og når jeg først spiser det nå, så er det med litt andakt og juleaftenstemning. Helt ubegripelig for vegetarianere, selvfølgelig, og der skilles altså våre veier.

Litt av alt, sier jeg. Balanse.

Fordi jeg har hund og er glad i dyr, men også spiser kjøtt, så vil man kanskje lure på om jeg ville spist bikkja mi. Tja…hvis jeg styrtet med et fly i Andesfjellene og han var der sammen med meg…? La oss snakke om noe annet.
Men det jeg vet, er at hvis jeg segnet død om på kjøkkengulvet, og ble liggende der noen uker før noen savnet meg, så ville bikkja forsynt seg grådig av skrotten min til slutt. Stakkars. Han har ingen moral 😉 Men jeg elsker ham!

Nok snakk om sultne hunder, døde skrotter og fly som styrter i fjell. Det er fredag! Her er en kjempegod biffoppskrift 🙂

IMG_3444

Ingredienser til 2 personer

2 biffer (jeg liker best enrecôte. Mer fett = mer smak)

1 stor gulrot

1 pastinak

2-4 poteter

2-3 neper

2-4 ferske hvitløk

4 ss rømme

4 ss roquefort

1 ss kapers

2-3 ansjosfileter

Salt/pepper

IMG_3448

Fremgangsmåte:

Åhhh, dette er veldig lett. Du vil ha tid til alt annet enn å svette over grytene, tro meg.

Bland rømme, roquefort, kapers og ansjos godt sammen. Smak til med salt og pepper. Sett i kjøleskapet så smakene får satt seg.

Vask, skrell og del opp gulrot, pastinak, nepe og potet i omtrent like store biter. Ha dem i en ildfast form sammen med fersk, hel hvitløk, litt olivenolje og maldonsalt.

Stek midt i ovnen på 200 grader til de er møre (ca. 30 minutter).

Biffene skal være romtempererte før de går i panna. Salte og pepre dem like før steking. Hvis du som jeg liker dem bittelitt blodige i midten, steker du dem 2 minutter på hver side, og lar dem deretter hvile ca. 10 minutter før du skjærer i dem eller serverer dem.

2 kommentarer på “Biff med roquefortkrem og rotfrukter

 1. Arne Ohrstrand

  Hadde gjester og serverte denne retten. Biffen hadde jeg lagd Sous Vide, så den var bankers, men siden «alle» stort sett er jo vant til Bernaise eller peppersaus til biff, så var jeg veldig spent på reaksjonen på Roquefort sausen! (Like spent selv!) For en suksess! En av gjestene er kokk, og han sa at sauser med blåmuggost kan lett bli litt skarp, mens denne mente han var perfekt!
  Med ovnsbakete grønnsaker og mandelpoteter til ble dette nydelig!
  Serverte en Zenato til, og den syntes vi passet veldig god!
  Så denne retten kan trygt anbefales, og jeg skal i alle fall lage den igjen! 😀
  Mvh,
  Arne Ohrstrand

  • Kjære Arne, så utrolig hyggelig å høre! Nå ble jeg veldig glad 🙂 Alltid en glede når oppskriftene faller i smak hos flere. Jeg prøver med en Zenato i glasset neste gang 😉 Ha en god søndag videre!

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: