Pannekaker redder meg gang på gang. Både til frokost, kjøttfri mandag, helgelunsj eller en dessert.

Å skvise sitron og strø sukker eller melis på nystekte pannekaker, er intet nytt. Og ikke vet jeg om det er så veldig nytt å rive sitronskall i pannekakerøra heller, men godt er det i hvertfall.
Da får man enda mer sitronsmak. Deilig!

IMG_5512

De dyrbare Amalfi-sitronene mine sang på det siste triste verset her for en ukes tid siden, og jeg brukte dem i så og si alt jeg spiste og drakk. Den aller siste syngende sitronen ble med i disse pannekakene. Heldig liten rakker.

Du bør helst bruke økologiske sitroner som ikke er vokset når du skal bruke skallet/zesten i maten. Det er ikke alltid jeg får tak i slike heller, men da vasker jeg sitronene så godt jeg kan med oppvaksbørsten under lunkent vann. Ja, jeg skrubber dem! Gudene vet om det hjelper…? Det vil tiden vise 😉

IMG_5521

Ingredienser til 4 porsjoner med pannekaker:

* 5 dl melk
* 4 egg
* 4 dl mel
* 1 sitron, finrevet skall til røren, saften til å skvise på ferdige pannekaker
* 1 ss sukker
* 1 ts vaniljesukker
* 1 klype salt

Fremgangsmåte:

Pisk sammen egg, melk og finrevet skall fra sitronen.

Tilsett mel, sukker, vaniljesukker og salt og visp godt sammen så det ikke blir klumper.

Du kan gjerne la røra hvile en halvtime på benken før du steker pannekakene, men bare hvis du har tid, altså. Jeg hadde ikke tid…

Stek pannekakene i smør. Må jeg forklare hvordan? Skriv i så fall i kommentarfeltet.

Spis pannekakene med skviset sitron og et dryss melis eller sukker. God melk i glasset 🙂

%d bloggere liker dette: