Forskjellig Kjøtt

Kylling med steinsopp, salvie og fløte

Eller hva om vi kaller det «poulet aux cèpes», så blir det plutselig en fjong sak fra et fransk brasserie. Uansett, så skjemmer ikke navnet noen, og minst av alt denne SINNSYKT GODE RETTEN!!! Bare store bokstaver og utropstegn duger her.

Jeg overspiste og holdt på å daue der jeg hang på en pinnestol i en tåfisgarderobe rett etter middag, mens jeg ventet på at Olivia skulle bli ferdig på dans. Fornøyd grynting og stønning blant andre tause foreldre gjør seg ikke i en dansegarderobe, tro meg.

IMG_5646

Dette er kosemat. Intens smak av skog, sopp og høst med saftig kylling og fløte. Bare å glede seg:)


Ingredienser 2 porsjoner

400 g kylling på ben, jeg brukte lår

1 liten løk eller 2 sjalottløk

15-20 g tørket steinsopp/porcini

1 dl kremfløte

2 dl soppkraft (væsken fra den oppbløtede soppen)

1 ts hvetemel

Noen salvieblader

Salt/pepper


Dekk den tørkede soppen med varmt vann. La den stå for seg selv og bli bløt. Det tar ca. 20 minutter. Vri væsken ut av soppen og hakk den grovt. Sil væsken over i en ren skål og spar den til sausen.

Gni kyllingen med salt og pepper og legg den i en ildfast form med noen salvieblader både under og over.

Stek løken myk i smør eller olivenolje. Tilsett soppen og stek et par minutter.
Dryss hvetemelet over og rør rundt før du heller på soppkraften og fløte. Kok opp og la det småkoke et par minutter. Smak til med salt og pepper.
Hell det så over kyllingen.

Sett formen i ovnen og stek på 200 grader i ca. 40 minutter. Sjekk gjerne lårene med steketermometer for å se om de er ferdige. Riktig temperatur er 65 grader.

Servér med kokte poteter eller potetmos, kanskje litt hvitløksbrød og grønn salat med god olivenolje og et glass hvit (eller rød..) burgunder, for eksempel.

%d bloggere liker dette: