Fisk Potet Salater Småretter og forretter

Restepotetsalat med fisk, persillepesto og sprøstekt bacon

IMG_3510

Jeg hater å kaste mat. For meg er det en dødssynd på lik linje med misunnelse og stolthet. Derfor byr smårester etter middagen ofte på en utfordring fordi disse restene som regel ikke er nok til en helt ny runde av det samme dagen etter, men er for mye til å bare slenge i søpla.

Jeg husker 70- og 80-tallet da jeg vokste opp, og hvordan mødrene laget sånne grelle gratenger med restematen. Disse gratengene var typiske ansamlinger av litt ditt og datt som ikke var nok hver for seg, men som sammen (og kanskje med et aldri så lite ostelokk eller speilegg på toppen…) ble helt fin middag på dag 3 eller 4. Gjerne med en brødskive ved siden av.

Her er en noe mer raffinert utgave av restemiddagsgrateng eller pytt-i-panne: En potetsalat med rester av fisk og erter, og med pesto av restene fra en tidligere diger bundt bredbladet persille.
Du kan bruke restene etter en hvilken som helst slags fisk (jeg hadde kveite), og har du basilikum, så lager du så klart bare vanlig pesto istedet for persillepesto.

 

IMG_3500
Kveita i sine glansdager, før den ble en «rest». Oppskrift finner du her!

Ingredienser (her finnes ingen mengdeanvisning. Du bare tager hva du haver og sper på ved siden av med de brødskivene jeg nevnte tidligere, hvis du ikke tror det blir nok mat til folk…):

* Fisk fra i går

* Kokte poteter fra i går, eller kanskje fra dagen før der?

* Erter fra en middag du ikke helt husker når var…men de lukter ikke funky helt ennå!

* Sprøstekte baconbiter fra de skivene eller den snabben som ble igjen, men som ikke er nok til en real søndagsfrokost (og som jeg pleier å si: Har du bacon i huset, så har du mat i huset).

* 1 neve av det du måtte ha igjen av persille (vanlig baslilikumspesto finner du her! )

* 1 neve mandler eller pinjekjerner

* 1-2 ansjosfileter

* 1-2 hvitløksfedd

* Olivenolje

* Parmesan (hvis du har….)

* Noen kapers, kanskje…

IMG_3508
Dagenderpåkveite.

Fremgangsmåte:

Lag pesto av persille, olivenolje, hvitløk, mandler/pinjekjerner, kapers og parmesan.

Bland pestoen pent sammen med fisk, poteter og erter, og dryss de sprøstekte baconbitene over.

Gi deg selv et klapp på skuldra som ikke kastet disse restene, og jobb så videre med de andre dødssyndene som river og sliter i deg hver dag.

 

2 kommentarer på “Restepotetsalat med fisk, persillepesto og sprøstekt bacon

  1. Lagde disse fredag for halvannen uke siden til mann, fjortis og meg selv, og alle var superbegeistret! Disse skal definitivt lages igjen. Tusen takk for masse deilig inspirasjon – favorittmatbloggen min.

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: