Småretter og forretter Vegetar

Honningristede nøtter med krydder

IMG_5873

Jeg har mange svakheter og en av de største og grelleste er potetgull. Herregud som jeg elsker potetgull og alltid har elsket det. Og ikke bare de flott, dyre greiene som er kommet på markedet de siste årene. Sånne håndskrelte, velsignede, spesialpoteter høstet av inkaindianere og krydret med trøffel eller himalayasalt…? Neida, jeg klarer meg lenge med de pottissmakene jeg forelsket meg i på 80-tallet: Ost og løk, sour cream and onion, paprika, og ikke minst ostepopp og tortillachips med ostesmak. Vulgære smaker, rett og slett.

Men som med alle laster, er det bare gøy akkurat mens man stiller suget, og ikke så gøy etterpå. Etter en bolle med potetgull er jeg lam i kjeften av alt saltet og fettet. Det er som om smaksløkene blir hugget ned som ugress og jeg føler meg hoven i hele trynet.

Redningen når jeg er sugen på snacks nå er nøtter! For det er jeg også innmari glad i. Så her er en enkel oppskrift på snacks til øl og drinker som ikke dreper deg matkulturelt. Perfekt blanding av søtt, salt, krydder og knas.
Disse blir du ikke lam i kjeften av.

Ingredienser:

* 100 g paranøtter
* 150 g mandler
* 100 g valnøtter
* 1/2 ts røkt paprika
* 1 ts vanlig paprikapulver
* 1/4 ts hvitløkspulver
* 30 g smør
* 2 ss honning

Fremgangsmåte:

Bland nøtter og krydder i en bolle, men vent med saltet.

Smelt smøret sammen med honningen.

Ha nøttene over i en langpanne kledd med bakepapir og hell over smør- og honningblandingen.

image-14

IMG_5864

Bland godt og spre det jevnt utover bakepapiret. Dryss over maldonsalt.

Stek på 180 grader varmluft i 20 minutter. Rør rundt i nøttene et par ganger underveis så de blir jevnt stekt.
Både fettet i nøttene, smøret og honningen kan lett bli brent, så pass på!

Avkjøl og oppbevar på tette glass eller bokser…eller spis dem opp med en gang.

2 kommentarer på “Honningristede nøtter med krydder

  1. Mette Kjersgaard

    Mmmm!! Det må jeg prøve å lage 👍

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: