Kjøttfri mandag Linser&bønner Vegansk Vegetar

Julies skjønne kjøkken

Foto: Anne Valeur
Foto: Anne Valeur

Da er stafettpinnen levert fra Aicha Bouhlou til en ny matblogger i kjøttfri mandag-stafetten: Julie Ilona Balas. Et 24 år gammelt multimat-talent som gir hakaslepp til de fleste av oss 40+-åringer, når vi ser hva hun har fått til i så ung alder.
Julie driver den duggfriske matbloggen Julies Matblogg: en cyberkokebok og et vakkert, sollyst koserom som du vil krype inn i og bli i for bestandig. Julie er en durkdreven vegetarkokk, og opptatt av at maten skal være bærekraftig og sunn i tillegg til å smake dødsgodt. Og hun tar hensyn til allergier som gluten- og laktoseintolleranse. En gavepakke for mange, altså, og veldig inspirerende med nye råvarer, spennende kombinasjoner og finurlige vrier med inspirasjon fra all verdens matkulturer.
Er du – som jeg –  glad i papirutgaver på kjøkkenbenken, og ting som kan stables på nattbordet som sengelektyre? Da kan du kjøpe de to kokebøkene hennes: Kjernesunt og Julies Grønne Kjøkken. Sistnevnte med vakre bilder av fotograf Anne Valeur, og gitt ut på Kagge der jeg selv holder hus med Kjøttfri Mandag. I tillegg til å være vakre og ha et hav av originale oppskrifter, tar Julies kokebøker dessuten hensyn til både gluten- og laktoseintoleranse, og oppskriften som anbefales til kjøttfri mandag i morgen, er hentet fra den siste kokeboka.
Vil du slett ikke lage mat selv, men synes Julies mat ser fristende ut, kan du bestille godsaker fra hennes eget cateringfirma, Chikus Catering, neste gang du arrangerer selskap, har ansvar for lunch på jobben eller trenger overtidsmat. Love it!

Du kan også følge Julies vakre instagramkonto, eller få oppdateringer på facebooksiden hennes. Ikke minst kommer det mye visuell godis her når hun koser seg i vårt felles favorittland: Danmark.

Julies middagstips til kjøttfri mandag denne uka, er sopptaco i rødkålblader med frisk og tangy salsa. En smaksrik og fargesprakende middag som gir noe å glede seg til den første hverdagsukedagen etter en helg hvor man tross alt ble bortskjemt med både Valentines og morsdag.
Med både søtpotet og bønner i «tacofyllet», er det ingen frykt for at noen går sultne i seng her. Og med mindre du topper tacoen med rømme og ost på eget initiativ, så er denne retten helt vegansk. Deilig! Jeg er forresten enig med Julie: Hvis du bruker hjertesalatblader eller rødkålsblader, får du i deg litt ekstra grønt, og orker å spise mer av det beste med taco: Tacofyllet 🙂

Oppskriften på Julies sopptaco i rødkålsblader finner du her! Kos deg i morgen eller la den vente til en freskere og kjøttfri tacofredag mot slutten av uka.

1 kommentar på “Julies skjønne kjøkken

  1. Tilbaketråkk: Julies matblogg | Blogg- og bokanbefaling

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: