eltefritt Kjøttfri mandag Linser&bønner Suppe Vegansk Vegetar

Varmande linsesuppe frå Kvardagsmat

20151028-dsc_0017-e1452358578817

Dette har jeg gledet meg til: Å snakke om Noregs finaste matblogg skrevet på upåklagelig vakker nynorsk. Jeg vet det er en klisjé å synes at nynorsk gjør språket mer poetisk, men det stemmer altså. Les Vesaas, så skjønner du enda bedre hva jeg mener.
La meg introdusere ukas kjøttfrie mandags-solist: Anita Stokke Blomvik, som driver matbloggen Kvardagsmat. Nydelig språk, deilig mat, innbydende bilder og god atmosfære fra topp til tå. Da jeg spurte om Anita ville være med, svarte hun blant annet dette: «Om du vil nytte ein favoritt frå før så har denne vore populær
(Kjære Anita, når min familie i Skjåk leser dette innlegget, vil du få en hel drøss med nye følgere! Kjøttfritt eller ikke…)
Det er denne typen vakker språklig klang som blant annet ga henne den velfortjente Målprisen i 2015, og som også er med på å gjøre henne til en av landtes mest populære matbloggere. Det hviler en egen rolig tone i alt hun gjør, og du vet at det blir godt, og at du blir glad av å spise det hun presenterer.

Anita har en unik evne til å lage mat som virker erkenorsk og overkommelig selv om det har sneket seg inn alskens utenlandske råvarer og ingrdedienser. Tilnærmingsmåten hennes til mat er på en måte som kan gi henne hedersbegenelsen «hel ved». Ikke noe snikk snakk og fiksfakserier, men god, hjemmelaget mat fra scratch, som du skulle ønske noen hadde laget til du kom hjem fra jobb, eller som du rett og slett får lyst til å lage selv.
Ekstra inspirerende er det kanskje at hun er en av dem som gikk fra posemat og hel/halvfabrikata, til å legge om kostholdet helt da hun fikk barn, og fokuserte på at maten skulle være laget fra bunnen av. Jeg er stor fan av slike omvendelshistorier, og det finnes flere av dem blant matbloggerne. Folk skjønner ikke hvor heldige de er som har bloggere som Anita som gir raust av sitt eget overskuddskammer, sånn at flere kan lære å lage godt mat selv.

Som hun sier selv og har som slagord på kjøkkenet: Kan vi klare det, kan alle klare det!

Du kan også følge Anita på facebook og instagram.

Ukas kjøttfrie mandagsrett fra Anita, er en deilig linsesuppe med gulrot og ingefær. Helt perfekt til disse siste vinterdagene som ikke slipper taket helt ennå. Ofte pureres linsesupper, men her beholdes alle teksturer fordi den ikke moses. Godt!

Har du lyst på hjemmebakte rundstykker ved siden av? Da kan du jo sette deigen til disse eltefrie rundstykkene i kveld 🙂 Kos deg med Anitas knallgode, og dessuten sunne linsesuppe!

1 kommentar på “Varmande linsesuppe frå Kvardagsmat

  1. Tilbaketråkk: Varmande linsesuppe med gulrot og ingefær - Kvardagsmat

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: