Barn og mat Dessert Frokost søtt Vegetar

Pannekaker med sitronsukker

IMG_6106

Luksusproblem: Sitronmelissen spriker og strutter i alle retninger i kjøkkenvinduet og dør aldri. Den vokser, faktisk! Og det i vinduskarmen  til en som sliter med å tilegne seg grønne fingre. Er det ikke typsisk? Den minst anvendelige urten er også den som klarer seg best! Kunne det ikke heller vært basilikumen som var så breial? For hva gjør man med en sitronmelisse når man er ferdig med å knipe av et par småblader til dessertpynt?

Jeg luftet dette i-landsproblemet for kokk og matblogger Jan Ivar Nykvist som nå er på plass hos Kitchen hvor vi overlapper hverandre frem til jeg slutter om to uker. Han forsto med en gang hva jeg mente.

«I sukker, kanskje?» foreslo han.

IMG_6104

Godt forslag! Så det har jeg prøvd, og det funker utmerket til pannekaker. Vi pleier å drysse sukker og skvise sitronsaft på pannekakene våre, og det ble ekstra godt med sitronmelissesukker! Det får den ekstra lille piffen og en deilig aroma. Sukkeret blir fuktig av å bli blandet med sitronmelissen, så dette er ferskvare. Bruk det med en gang eller ha det på et syltetøyglass med tett lokk og bruk det i løpet av et par dager.

IMG_6107

Ingredienser til 4 porsjoner med pannekaker:

* Sitronmelisse
* Sukker

* 5 dl melk
* 4 egg
* 4 dl mel
* 1 ss sukker
* 1 ts vaniljesukker
* 1 klype salt

Fremgangsmåte:

Finhakk noen never med sitronmelisseblader og bland det med noen spiseskjeer sukker. Lukt og smak deg frem til hvor mye sitronmelissesmak du vil ha. ha det hele på ettett syltetøyglass.

Pisk sammen egg og melk .

Tilsett mel, sukker, vaniljesukker og salt og visp godt sammen så det ikke blir klumper. La gjerne røra hvile et kvarter før du steker pannekakene.

Stek pannekaker, og gjenta til de som kommer inn og snuser og maser at de må vente og være tålmodige.

Skvis sitron og dryss sitronmelissesukker over pannekakene og spis 🙂

 

%d bloggere liker dette: