Forskjellig TV

Alle tiders måltid

I morgen, mandag 4. april, begynner en helt ny serie på TV2 med Øyvind Mund som programleder. Jeg gleder meg stort! Elsket hans tidsreise tilbake til 80-tallet. Du vet, den serien som gikk for noen år tilbake? Nostalgi i bøtter og spann for en som var fjortis den gang. Men denne gangen er det noe litt annet. Rett og slett et kjempemorsomt programkonsept som hver mandag fremover tar oss med gjennom norsk matkultur fra 1920 til 1990. En vanlig sprek, norsk familie med to voksne og tre barn skal leve og spise seg gjennom alle årtier fra de harde 20-åra og helt frem til milleniumsskiftet.

Huset de bor i blir bygget om til hvert tiår, og kjøkken, fasiliteter og råvarer er 100% autentisk for den tiden det represeneter. Mildt sagt en utfordring for de involverte, ja! Hvor glad er barna egentlig i ting stekt i tran, for eksempel? Eller fiskemel? Og blodpølse hvor man kan velge selv hvor mye spekk man vil tilsette. Selv jeg får gåsehud av tanken på noe av det de har laget fra scratch og smakt seg gjennom ved middagsbordet.

Underveis får de også besøk av en matlidenskapelig hjemmekokk, kokebokforfatter og matblogger. Men ikke før i 1950, altså. 😉 Jeg kan ikke røpe hva jeg måtte få med meg Maja på 16 til å lage…

thumb_IMG_9381_1024
Maja og jeg svetter og smiler oss gjennom kveldens meny

Det er duket for noen sjokkartede opplevelser for både voknse og barn, og noen gledelige overraskelser også. Alt var ikke bedre før, men noe var faktisk det. Etter det jeg forsto, pustet familien lettet ut da de nådde 80 og 90-tallet. Ikke minst kom kebab på banen rundt 1990 😉

7 kommentarer på “Alle tiders måltid

 1. Oj, kult. Tusen takk for tips – er alltid på jakt etter nytt norsk mat-TV. 🙂

 2. Maja Hille

  Utrolig hyggelig å bli kjent med deg😘 Takk for hjelpen jeg fikk av deg på kjøkkenet når min mor forsvant.

  • Tusen takk i lige måde, Maja! En sann fornøyelse å få bli kjent med dere alle sammen, og ikke minst å få kokkelere med deg i fortidskjøkkenet 🙂 Du var kjempeflink! Må lage mer mat fremover, da 😉 Og ikke bare biff! Så morsomt å se dere «in action» i kveld. Virkelig! Hils masse til hele familien med stoooor klem fra meg 🙂

 3. Gunn Marie Hovind Nordby

  Hvor finner man oppskriftene ?? 😀

  • Da må du nok høre med TV2 🙂 Fylte torskehoder og alt det andre snadderet har jeg dessverre ikke klekket ut selv her på bloggen 😉

 4. amanda jakobsen

  den avacado forestten såinnmari fristende

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: