Forskjellig Kjøtt Potet Salater

Kyllingschnitzel, sitronpoteter, fennikelsalat

Selv de tristeste brystfileter til spottpris på super´n vil overraske positivt når de bankes flate og ikler seg paneringsdrakt. Synes du det er rart at jeg skriver om billig kylling også? Jeg gjør det fordi jeg vet at det for noen er det eneste alternativet. Enten fordi man har veldig begrenset med midler (der har jeg selv vært i flere år, så jeg vet godt hvordan det er, og ikke si at det ikke er  stor prisforskjell. 10 og 20 kroner er mye når man ikke har 10 eller 20 kroner), eller fordi man bor på et sted hvor det ikke er å få kjøpt annet. Har man råd og tilgang til de litt mer eksklusive typene, så synes jeg man kan spandere på seg det.  🙂

Og så over til studio der det skal handle om enkel hverdagsschnitzel. Når du forsiktig men bestemt banker kjøttet flatt, blir fibrene mørnet, stekeflaten blir jevnet ut og derfor lettere å steke. Dessuten trenger ikke kjøttet mer enn et par minutter på hver side i pannen når det bare er et par cm tykt, og det rekker derfor ikke å bli stekt ihjel og uttørket underveis. Paneringen forsegler også alt det gode, i tillegg til å gi en deilig sprø stekeskorpe. Du kan gjerne panere med griljermel, panko eller tørkede brødsmuler, men jeg gjorde det ekstremt enkelt denne gangen, og brukte kun mel. Det funker!  (sannheten er at jeg ikke hadde griljermel, panko eller brødsmuler i skapet…)

Ved siden av laget jeg aromatiske ovnsstekte poteter med sitronskall og salvie, og en frisk fennikelsalat med sitron, persille og olivenolje. Har du gulrot eller kål som burde brukes opp, kan du rive disse og la dem bli salat på samme måte. Råkost, rett og slett. Flott måte å  bruke grønnsaksnabber på.

________________________________________________________________

Ingredienser til 2 porsjoner

6–8 poteter, uten skall

1 sitron, skallet finrevet

8–10 salvieblader

5 ss olivenolje

2 kyllingbryst

2 ss mel

1 egg, sammenpisket

salt/pepper

1 liten fennikel

1/2 sitron, saften

3 ss god olivenolje

finhakket persille

salt/pepper

________________________________________________________________

Sett ovnen på 200 C.

Del de skrelte potetene i terninger og kok dem 5 minutter i saltet vann. Hell av vannet og damp dem av i gryten mens du rister på den. Da får potetene en litt lodden utside som skal trekke til seg smakene fra sitron, salvie og olivenolje. Bland potetene med finrevet sitronskall, olivenolje, salvieblader som er grovt revet i biter og salt. Ha alt i en ildfast form og stek det midt i ovnen på 200 grader i 15–20 minutter, til potetene er møre.

IMG_8159
Frynsete poteter klare for ovnen

Legg kyllingfiletene mellom to lag plastfolie. Ta en filet av gangen. La det være nok plass rundt fileten i plastfolien, slik at kjøttet kan spre seg utover når det bankes flatt. Bank kjøttet bestemt men ikke for hardt med en kjevle. Hvis du banker for hardt knuses strukturen fullstendig og du ender opp med kyllingkjøttdeig. Vend filetene i hvetemel blandet med salt og pepper, deretter i pisket egg, og til slutt i melet igjen. Stek i godt med olivenolje, 2 minutter på hver side. Om du trenger å legge det ferdigstekte kjøttet over på kjøkkenpapir for å trekke av fettet, kommer helt an på hvor mye olje du steker i. Kjøttet skal altså ikke fritystekes.

Finsnitt fennikelen med skarp kniv eller på mandolin, hvis du har. Bland den lett med olje, sitronsaft og persille rett før servering. Smak til med salt og grovkvernet pepper.

Middagen er klar!

2 kommentarer på “Kyllingschnitzel, sitronpoteter, fennikelsalat

  1. Hild Anne Aas

    Nam nam! God mat i dag og.

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: