Frokost Vegansk Vegetar

Fløyelsmyk havregrøt kokt på kokosmelk

Vanligvis bruker jeg like deler vann og melk når jeg koker havregrøten min til frokost. Jeg synes melk gir en deilig kremet smak og konsistens som løfter grøten opp fra strieskjorte-segmentet. Jeg er forøvrig så glad i havregrøt at jeg gjerne spiser det til middag også, når ingen andre ser på. Som regel topper jeg den med noen runder honning og masse hakkede valnøtter. Og når jeg ikke har noen samvittighet igjen for noe som helst, så topper jeg grøten med en real klunk kremfløte. Dét er godt! En slags dessert, i grunnen, hvis du også har på noen friske bær.

I dag prøvde jeg noe helt nytt for meg og kokte havregrøt på kokosmelk. Det kunne gått begge veier: Blitt fasans kvalmt, eller himmelsk digg. Jeg var sulten som en gribb, så heldigvis endte grøten i himmelriket. Dette kan anbefales! I tillegg til å gi en innmari god havregrøt som er fløyelsmyk og kremet, er denne havregrøtmetoden egnet for laktoseintolerante og veganere.

På toppen kan du bruke hvilke som helst slags bær, frisk frukt og honning. Jeg elsker nøtter og mandler, så da ble det et dryss med noen mandelflak sammen med skiver av norske jordbær hos meg i dag.

_________________________________________

Ingredienser til 2–3 porsjoner

4 dl havregryn

4 dl kokosmelk

3 dl vann

1/2 ts kanel

1 klype salt

Honning, hakkede nøtter eller mandelflak, biter av frisk frukt eller bær

___________________________________________

Ha havregryn, kokosmelk, vann, kanel og salt i en gryte og kok opp under omrøring. Kok til grynene har absorbert væsken og er møre. Hvor lang tid dette tar, kommer hel an på hva slags gryn du bruker. Les på pakken.

Jeg liker grøten min myk, ikke tjukk, og trekker den av plata når den fremdeles kan helles nogenlunde lett ut av gryta og opp i en ventende skål. Jeg skal ikke trenge å meisle den ut av kokekaret.

Topp grøten med frukt, bær, nøtter, honning….eller en dæsj kokoskrem eller fløte?

%d bloggere liker dette: