Økologi Bærekraft FILM Kjøtt Video

Økologiske kyllinglår fra Stange m. smak av Thailand

#Annonse for REMA1000 og Stangekylling.

I denne oppskriften har jeg laget sausen på den aller, aller enkleste måten: Jeg pisker sammen alle ingredienser i en bolle, heller dem over kyllingen i en ildfast form og lar det hele gå for egen smaksmaskin i ovnen mens jeg gjør noe annet.

Jeg elsker kyllinglår. På disse lubne rakkerne sitter det både fett, skinn og bein, noe som gir mer smak og en ekstra deilig kraft til sausen. Hvem vil vel ikke ha mer smak? Når jeg har laget helstekt kylling og står der og spør hvilke stykker folk vil ha, holder jeg pusten og håper at de fleste vil ha bryst. Ikke et vondt ord om bryst, men lår får rett og slett bare en stjerne mer av meg i boka. Kanskje også fordi jeg alltid har vært en beinsuger? Du vet, den som sitter igjen når alle andre har spist ferdig, og gnager og smatter på et kjøttbein bare en liten stund til mens praten går? That´s me.

__________________________________________

Ingredienser til 4 porsjoner

4 økologiske kyllinglår fra Stange

Et dryss salt

4 dl kokosmelk

2 dl kremfløte

4 vårløk, hakket

2 hvitløksfedd, knust

2 gode teskjeer rød thai-currypaste

1 ss frisk ingefær, finrevet

1 rød chili, finhakket

2 ss thai fiskesaus

3 ss frisk koriander, finhakket

_____________________________________________

Legg kyllinglårene i en ildfast form og gi dem et lite dryss med salt.

Pisk sammen alle resterende ingredienser i en bolle, og hell det så over kyllingen.

Bak kyllingen midt i ovnen på 180 grader i 40–45 minutter. Hvis du vil sjekke med steketermometer om lårene er ferdige, er riktig kjernetemperatur 65 grader.

Når kyllingen er ferdigstekt, kan den gjerne hvile 10 minutter før den serveres. Da får saftene satt seg skikkelig i lårene.

Gi kyllingen et siste dryss med frisk koriander, og server den med nykokt ris. Noen lett wokede grønnsaker som brokkoli, sukkererter og paprika er knallgodt ved siden av.

8 kommentarer på “Økologiske kyllinglår fra Stange m. smak av Thailand

 1. denne må jeg prøve .

 2. Tamara Nøtseth

  Så veldig godt ut! Men si meg, hvilken kokosmelk bruker du? Jeg syns kokosmelken til Rema 1000 er helt ubrukelig, den bare skiller seg.

  • Hei Tamara 🙂 Jeg har laget den fire ganger nå, både med kokosmelk fra Rema1000 og kokosmelk fra «tyrker´n på hjørnet». Begge varianter har gitt samme resultat. Sausen vil nok skille seg noe. Altså, på den måten at fettet skiller seg og legger seg øverst. Men hvis du rører litt i sausen med en skje innimellom kyllinglårene før servering, så vil den samle seg igjen. Lykke til ! 🙂

  • jeg synes kokosmelken til rema 1000 er bra . jeg har brukt denne til både indisk thai og annen asiatisk mat over lang tid .

 3. Tilbaketråkk: Kylling i tomat- og olivensaus | Maj-Britt Aagaard

 4. Hei,
  Denne skal jeg prøve. Dersom jeg bruker bryst i stedet for lår, antar jeg steketiden i ovn blir kortere. 30 minutter? Eller er dette dumt for sausen sin del med tanke på tykkelse? For all del, skal prøve den med lår, også. Det ser kjempegodt ut!

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: