Kjøttfri mandag Tilbehør Vegetar

Rødbet- og rotgrønnsakcrumble m. valnøtter og blåmuggost

Jeg elsker alle typer crumble og har lenge lurt på hva jeg kunne putte i en salt variant. I dag fant jeg i hvertfall ett svar: rødbeter, rotfrukter og blåmuggost.

Ovnsbakte rotfrukter er noe av det beste om høsten, selv om det nå plutselig har bestemt seg for å være sommer utenfor. De blir så søte og møre og gode når de får bake og kose seg i ovnen. Om du lager denne crumble-delikatessen for seg selv som en egen rett på en veggisdag, eller om du har den som tilbehør til en av grillsesongens siste biffer på glør, får være opp til deg. Dødsgodt smaker den okkesom, med knas fra valnøtter og deilig dybde fra blåmuggost i crumbledeigen.


Ingredienser 2 porsjoner til hovedrett, 4 til siderett

2 store rødbeter

1 stor persillerot

1 stor pastinak

olivenolje

salt og pepper

frisk eller tørket timian (1 ts tørket)

80 g hvetemel

1 klype salt

60 g kaldt smør i terninger

100 g blåmuggost

60 g valnøtter, grovhakkede


 

Forvarm ovnen til 200C.

Skrell rødbeter, persillerot og pastinakk i like store biter, og med en tykkelse på ca. 2 cm. Ha dem i en ildfast form, dryss over olivenolje og salt og bland godt sammen. Dryss enten frisk eller tørket timian over.

Sett formen midt i ovnen og stek på 200C i 15 minutter mens du lager crumble.

Bland mel, salt og kaldt smør i terninger i en bolle. Bruk fingrene til å smuldre. Når du har en ganske grov og klumpete crumble tilsetter du osten i terninger og knar den inn også. Til slutt gnir du lett inn de hakkede valnøttene.

Ta formen med rødbeter og rotfrukter ut av ovnen og fordel crumbledeigen jevnt over. Sett alt tilbake i ovnen og la det steke 20 minutter.

Server varm med et ekstra dryss timian og en god skje rømme eller créme fraîche. En ny favoritt på min veggishimmel 🙂

1 kommentar på “Rødbet- og rotgrønnsakcrumble m. valnøtter og blåmuggost

%d bloggere liker dette: