Dessert søtt

Moccamousse

#Annonse

To ting må jeg ha om morgenen: Kaffe og frokost. Jeg er sikkert ikke alene om dét, og helst skal den kaffen komme litt kjapt. De som følger meg på instagram og sjekker my story, de vet også at pulverkaffe er en slags «guilty pleasure» jeg har, nå som kaffe er blitt en vitenskap og en egen gastronomi.

Jeg drakk ikke kaffe før jeg begynte å fly for SAS i 1999. Det ble nødvendig da jeg satt med gapende munn og prøvde å holde meg våken på nattflyvninger fra Asia. Og da ble det pulverkaffe. Etter serveringen, når de fleste passasjerene hadde sovnet eller så film (og vi fremdeles hadde 8 timer igjen før vi skulle lande), ble det mange kopper med kruttsterk pulverkaffe og sludring i galley med fine kollegaer. Gode minner, og jeg tror det er derfor jeg liker denne typen kaffe så godt den dag i da.

Kaffe er også magisk sammen med sjokolade. Sjokoladen blir liksom enda mer sjokoladete når den får selskap av kaffe. Og kaffe +sjokolade = Mocca.

Her har jeg laget en fyldig og rund moccamousse med masse deilig kaffesmak, som er like god som konfekt sammen med en kopp sterk kaffe eller et glass iskald melk. Jeg bruker nesten aldri egg i mine sjokolademousser. Jeg synes egg kan gjøre moussen litt seig og tung, mens lett pisket krem og litt gelatin, gir den myke og fløyelsaktige konsistensen jeg liker best.

Oppskriften her er på 6 gode porsjoner, men du kan gjerne fordele moussen i 8 mindre porsjoner også. Det skal ikke så mye til, når smaken er så intens. Og du, den kaffen jeg har brukt her er både Fairtrade og økologisk. Blir ikke bedre 🙂

______________________________________________________

Ingredienser 6–8 porsjoner

2 gelatinplater

2 dl h-melk

300 g mørk kokesjokolade

2 ss pulverkaffe

2 ss brun farin (kan byttes ut med vanlig sukker)

2 dl kremfløte

_________________________________________________________

Legg gelatingplatene i bløt som anvist på pakken.

Smelt sjokolade, pulverkaffe og brun farin i melken på lav varme, til de er helt oppløst. Vri vannet ut av de myke gelatinplatene og smelt dem i den varme sjokomelkblandingen. La det avkjøles til romtemperatur, og rør i det av og til så det ikke stivner på bunnen.

Pisk fløten til en myk krem og vend den inn i den avkjølte sjokoladeblandingen.

Hell blandingen over i glass, porsjonskåler eller kopper, og dryss litt pulverkaffe på toppen. Jeg synes det er gøy å bruke litt ulike typer kopper. Og som sagt, så er dette en mousse med fyldig smak, så du kan gjerne bare servere små porsjoner i espressokopper som en liten søt avslutning på en god middag.

2 kommentarer på “Moccamousse

  1. Hei Maj Britt, kan jeg lage denne mousse på en espuma flaske? – da trenger jeg ikke vispe kremen først eller? (Har lyst til å bruke den flasken, som jeg fik i julegave i fjor…) Takk for inspirasjonen!

    • Hei Anna, og takk for melding! Her må jeg bare bryte sammen og tilstå at jeg ikke har erfaring eller kunnskap nok om espumaflasker. Men kanskje du vil høre med Hobbykokken, hva han sier? Han har peiling på slike ting:) Her er siden hans: http://hobbykokken.no Lykke til med ny espumaflaske!

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: