Bakst Kake

Ingefærkake med julete kremostglasur

Jeg er storforbruker av ingefær hele året, men dobler forbruket om vinteren. Fordi det smaker deilig, men også fordi det har noen fortreffelige egenskaper. Ingefær er nemlig betennelsesdempende. Så når det begynner å klø i halsen og nesa, så pøser jeg på med finrevet ingefær, rørt ut i grønn te sammen med saften av en sitron og honning. Det lindrer.

Jeg kan dessverre ikke påstå at denne kaka hjelper mot sår hals og snue selv om den inneholder masse ingefær, både frisk og tørket. Men kanskje kan den gi litt myk trøst? Uansett blir den en suksess på et av de mange kakebordene nå i jula, og kanskje er det også godt med en saftig kake toppet med en silkemyk ostekremglasur, når det ellers er tørre småkaker som dominerer denne sesongen. Den er også ekstremt enkel å lage, siden du hverken trenger å piske smør og sukker hvitt, eller egg og sukker til eggedosis.

img_6968

Jeg har bare brukt bittelitt nellik og kanel i ostekremen + finrevet appelsinskall, men du kan selvfølgelig supplere med alskens andre julekrydder, hvis du ønsker. Smak deg frem og finn din perfekte variant! 🙂

Åh, jeg elsker ostekremglasurer! Hvis det er noen i selskapet som ikke elsker det, kan du skjære kaken i skiver som et brød, og servere ostekremen i en skål ved siden av. Så kan folk selv smøre seg skiver slik de liker (ville ikke vært mer glasur igjen etter at jeg hadde forsynt meg…).

______________________________________________________________

Kake

200 g lys sirup

120 g smør

1 toppet ss finrevet ingefær

250g hvetemel

2 toppede ts malt ingefær

1/2 ts allehånde

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

1 ts natron

1 klype salt

1 dl melk

1 egg

 

 

Glasur

300 g kremost naturell

60 g melis

1/4 ts nellik

1 toppet ts kanel

Finrevet skall av 1/2 appelsin

_________________________________________________

Sett ovnen på 170 C.

Smelt smør, sirup og finrevet ingefær sammen i en kasserolle.

Bland alle tørre ingredienser sammen i en bolle. Tilsett smør– og sirupblandingen, egg og melk. Rør alt godt sammen til du har en glatt røre.

Hell røren i en smurt brødform/langform. Stek kaken midt i ovnen på 170 C i 30 minutter. Ovner er som folk, veldig ulike, så sjekk innimellom med en kakepinne om kaken er ferdig.

Rør kremosten kraftig sammen med melis, krydder og finrevet skall av en appelsin. Du kan selvfølgelig bruke klementinskall også. Det har vel de fleste stående på bordet i disse dager.

La kaken bli helt avkjølt før du smører kremostglasuren i et raust lag utover hele kaken.

Så er det bare å kose seg 🙂

%d bloggere liker dette: