Drikke

Whiskeygløgg med lønnesirup, eple og allehånde

Oi, dette ble jo farlig godt, da! Jeg som egentlig ikke liker whiskey. Denne varme drinken tror jeg at jeg vil servere på juleaften mens vi venter på at anden blir ferdig. Den kan gjerne gjøres litt søt, og akkurat det synes jeg er fint før et mektig og salt måltid. Jeg var på den italienske ambassaden i Oslo for et par år siden for å spise en ekte sardinsk middag. Der fikk vi først noe søtt sammen med apereritifen. Perfekt! Det søte gjør at munnen lengter etter noe salt, som den så får med påfølgende middag.

Du kan smake deg frem til hvor mye lønnesirup du synes er godt, men dette vil jeg si: lønnesirup var utrolig passende til en litt smokey whiskey. Også syre fra elejuice og aroma fra noen allehåndefrø. Du kan mer enn gjerne varme opp eplejuicen med allehånde noen timer før, eller til og med dagen før, sånn at det får stått og tatt smak av hverandre.

img_6988

Og vet du hva jeg tror er godt som en snack ved siden her? Dadler snurret med bacon og stekt på pannen. Nammenam 🙂

_____________________________________________________________

Ingredienser til 4 drinker (veiledende, så du smaker deg frem til din egen balanse)

4 dl eplejuice

1 dl whiskey (ikke bourbon)

3 ss lønnesirup

1 ts hel allehånde

________________________________________________________________

Varm opp eplejuice med allehåndefrø. La det gjerne stå noen timer, eller natten over, så smakene får utviklet seg.

Ha whiskey i små glass og hell på varm eplejuice. Smak til med lønnesirup.

Skål 🙂

%d bloggere liker dette: